Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

Problem z silnikiem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Miałem podobnie, dudnienie z okolic obudowy filtra. Zdjąłem górną pokrywę i okazało się, żę powypadały właśnie te zaślepki (broki). U mnie wypadły tylko dwie. Jedna weszła bardzo ciężko i tylko do połowy (dziwne?), druga natomiast bardzo lekko. Na tyle lekko, że jestem prawie pewien że powtórzę operację niebawem :P Chyba, że przy następnej okazji zaślepić to na stałe? Jeśli nie jest to zbyt trudna operacja to tak pewnie zrobię.

Dodam fotki, są tutaj:

NA pierwszym zdjęciu widoczna jest zaślepka lub jeśli ktoś woli - brok. Wpadła w gniazdo śruby.

ImageShackŽ - Online Photo and Video Hosting

Tak wygląda fragment wałka:

Edit: Zapomniaem dopisać, że buczenie ustało a samochód pracuje o wiele ciszej :)

Opublikowano
Miałem podobnie, dudnienie z okolic obudowy filtra. Zdjąłem górną pokrywę i okazało się, żę powypadały właśnie te zaślepki (broki). U mnie wypadły tylko dwie. Jedna weszła bardzo ciężko i tylko do połowy (dziwne?), druga natomiast bardzo lekko. Na tyle lekko, że jestem prawie pewien że powtórzę operację niebawem :P Chyba, że przy następnej okazji zaślepić to na stałe? Jeśli nie jest to zbyt trudna operacja to tak pewnie zrobię.

Dodam fotki, są tutaj:

NA pierwszym zdjęciu widoczna jest zaślepka lub jeśli ktoś woli - brok. Wpadła w gniazdo śruby.

Tak wygląda fragment wałka:

Miałem taki sam przypadek jak ty kolego w tym samym miejscu znajdował się ten brok co u ciebie.Po włożeniu na swoje miejsce wszystko wraca do normy

Opublikowano
@Damian866

Powiedz mi czy jak wsadzałeś je na miejsce, to wchodziły lekko czy ciężko?

Witam u mnie wypadła tylko jedna gdy ją znalazłem próbowałem ją wcisnąć ale wchodziła do połowy,włożyłem brok do zamrażarki to wszedł jakieś 3/4 resztę wbiłem i lekko zapunktowałem z obu stron

Opublikowano
@Damian866

Witam u mnie wypadła tylko jedna gdy ją znalazłem próbowałem ją wcisnąć ale wchodziła do połowy,włożyłem brok do zamrażarki to wszedł jakieś 3/4 resztę wbiłem i lekko zapunktowałem z obu stron

Przepraszam za głupie pytanie, ale co to znaczy "zapunktowałem" z obu stron? :)

Opublikowano
@Damian866

Przepraszam za głupie pytanie, ale co to znaczy "zapunktowałem" z obu stron? :)

Wziąłem mały pręcik i od zewnętrznej strony sklepałem powodując zaklinowanie tej zaślepki tylko to mi przychodziło do głowy na razie jest dobrze