Lucas1984 Opublikowano 12 Września 2012 Opublikowano 12 Września 2012 Witam. Moje pytanie dotyczy takiej sprawy: wraz z zakupem auta dostałem do niego dwa komplety kluczyków przy czym przy drugim komplecie dodatkowo mam przyczepiony plastikowe etui, w którym zamieszczony jest 7 cyfrowy numer. Chciałem się zapytać do czego on służy. Kiedyś ktoś mi mówił,że taki numer umożliwia po podłączeniu auta pod komputer włączyć lub wyłączyć pewne funkcje w aucie np. taką rzecz jak komunikat o nie zapiętych pasach bezpieczeństwa. Czy jest to prawda a jeżeli tak to w Vagu jest taka możliwość?..
fahur Opublikowano 13 Września 2012 Opublikowano 13 Września 2012 Tak jak napisał kolega lukjar7 - to jest kod immobilizera. Jak pogubisz kluczyki i będziesz chciał dorobić, to idziesz właśnie z tym numerkiem. Co do włączania i wyłączania funkcji, to robisz to bez żadnych kodów, a mając odpowiedni interfejs i oprogramowanie. Polecam dział "Diagnostyka VAG", tam jest napisane, co i jak można kodować...
Lucas1984 Opublikowano 13 Września 2012 Autor Opublikowano 13 Września 2012 Dzięki bardzo za te informację;-)...a pod jakim hasłem mam tego szukac?.."kodowanie funkcji"?..
Rekomendowane odpowiedzi