Jump to content
IGNORED

Nie zamyka drzwi pasażera, błąd 01812- rozwiązanie

Recommended Posts

Posted

Witam.

W ubiegłym tygodniu przerwał mi się kabel masy w drzwiach pasażera a + trzymał się na kilku nitkach w związku z czym nie miałem wcale zasilania w tych drzwiach. Zabrałem się wiec i polutowałem wszystko. I niby działa szyba, podświetlenie przycisku szyby, na komputerze pokazuje zamknięcie i otwarcie drzwi a nie zamyka centralny, nie ma podświetlenia tej czerwonej lampki z boku i nie ma grzania lusterka. Przed całym zajściem wszystko było dobrze. Bezpieczniki ok, reszta kabli idących w gumowej osłonce są dobre. Nie wiem co jeszcze ma sprawdzić:kwasny:

Błąd na VAG-u jaki mam to 01812 - Supply Voltage for Door Controller: Pass. Side (J387)

37-00- Faulty

ROZWIĄZANIE: Dzięki cennym radom kolegi Dominika "DOMIN79" podjechałem do kolegi żeby podmienić sterownik drzwi pasażera. Podmieniłem, sprawdzam i wszystko działa. Więc wziąłem swój sterownik i zacząłem czyścić styki na nim. Na koniec psiknąłem kontakt spray-em i działa. Wszystko, nawet lampeczka ta czerwona :banan: :banan: :banan: .

JESZCE RAZ WIELKIE PODZIĘKOWANIA DLA DOMINIKA :hi:

Posted

Podobnie ma się sprawa z przerywaniem działania głośnika w drzwiach, przeczyszczenie styków przy "całych" przewodach pomaga :)

• 2 years later...
Posted

U mnie jest podobnie jak u kolegi wyżej, działa zamykanie szyby ,lampki świecą, komputer pokazuje otwarte drzwi a zamek nie działa. Zamek sprawdzony i działa, sterownik drzwi sprawdzony i również działa. Są to przednie drzwi pasażera błąd na vag-u ten sam co u kolegi: 01812 - Supply Voltage for Door Controller; Pass. Side (J387) . Ma ktoś jakieś pomysły? Audi A4 B6 2002 rok.

• 2 months later...
Posted (edited)

Nie działa zamykanie i otwieranie centralnego zamka a prawych przednich drzwiach, kable sprawdziłem, nie swieci też czerwona lampka i przycisk opuszczania szyby a przyciskiem od kierowcy można sterować szybą pasażera, bład wyskakuje 01812. Podejrzewam moduł w drzwiach lub zamek, pod które piny w zamku podać napięcie 12v aby sprawdzic czy jest sprawny?

Edited by luckd
  • 1 year later...
Posted

Kotlet, ale co tam. To samo co post wyżej tyle, że drzwi lewe. Poprzedni właściciel ładnie połączył porwane przewody, reszta nie naprawianych przewodów w miarę luźne.
Słychać cyknięcie w drzwiach, przy otwieraniu/zamykaniu, lecz bez innej reakcji.
Podrzuci ktoś na które piny dać 12v? Niby zamiennik zamka 100zł, ale po co je tracić, jak nie to;)