dawid771 Posted September 20, 2012 Posted September 20, 2012 Witam, Czy ktoś spotkał problem różnych kolorów w lapach led (A4 B8 2009r)? Wymieniłem nawet na chwilę całe lampy, bo obstawiałem pasek led w środku, po wymianie jest lepiej ale różnicę mimo wszystko jeszcze widać. Może to przetwornica led niedomaga (tej niestety nie mam skąd pożyczyć)? Barwa tej podejrzanej lampy wchodzi w delikatny czerwień, podobnie jak kończący się ksenon. Jakieś pomysły?
wrclaguna Posted September 20, 2012 Posted September 20, 2012 Masz lampy z jednego roku ? Ja juz sie spotkałem z czyms takim .
dawid771 Posted September 20, 2012 Author Posted September 20, 2012 Tak, lampy są z jednego roku. Z tego co powiedział mi spec od lamp to pada sobie powoli przetwornica czy moduł od ledów. Drażni mnie to strasznie, na Allegro 400zł a nie wiem czy to się naprawia, może ktoś z tym powalczy...
deejay24h Posted February 7, 2013 Posted February 7, 2013 Elo poradziłeś sobie jakoś z tym problemem ?? ja u siebie właśnie zauważyłem podobną sytuacje z jednej strony ledy są białe a z drugiej wpadają w żółty.
pomich Posted February 7, 2013 Posted February 7, 2013 Niestety jest to normalne w A6 c6 po 2008r jest ten sam problem . Wina leży w diodach ,to jest pierwszy objaw ;/ tylko czekać za przestana świecić . U Was po szczególe diody tracą kolor czy cały pasek w lampie ??
Recommended Posts