MAYESTIC Opublikowano 20 Września 2012 Opublikowano 20 Września 2012 Witam mam problem z moim silnikiem od pewnego czasu jakieś 6 miesięcy silnik po odpaleniu rano i zaczęciu jazdy do obrotów 2100 bardzo muli po przekroczeniu tych obrotów auto strzela do przodu jak strzała dziwna jest to sprawa bo to się dzieje tylko po długim postoju i po pierwszym ruszeniu potem jest wszystko w porządku, ale dzisiaj to wystraszyłem się bo wyjechałem na ulice i oczywiście był ten objaw ale zaczął palić na 3 gary wystraszyłem się tego i szybko zjechałem na pobocze i zgasiłem go po odpaleniu było wszystko w porządku panowie czy może to być objaw uszkodzonego pompowtrysku czy kończy się jakiś sprawdzałem na vagu pokazuje ze pompki są ok wszystkie są bliskie 0.
Biszczan Opublikowano 20 Września 2012 Opublikowano 20 Września 2012 Powinieneś zrobić komplet logów statycznych, dynamicznych, oraz basic settings i wrzucić d działu diagnostyka wtedy być może uda się ustalić co jest przyczyną tego objawu.
vauxhall95 Opublikowano 20 Września 2012 Opublikowano 20 Września 2012 mozliwe ze egr.Badz uklad rozrzadu
MAYESTIC Opublikowano 20 Września 2012 Autor Opublikowano 20 Września 2012 mozliwe ze egr.Badz uklad rozrzadu EGR wymieniałem rok temu a rozrząd był wymieniany jakieś 20 tys km temu
Biszczan Opublikowano 21 Września 2012 Opublikowano 21 Września 2012 mozliwe ze egr.Badz uklad rozrzadu EGR wymieniałem rok temu a rozrząd był wymieniany jakieś 20 tys km temu Be względu na to zrób logi (wszystko opisane w dziale diagnostyka)- jeśli nie masz kabla spróbuj się z kimś umówić żeby Ci pomógł, a jeżeli nie masz takiej możliwości: kup kabelek od viakena (Viaken.pl: Viaken - elektronika dla motoryzacji, czarny za 54zł). Na allegro wystawia. W razie wątpliwości: http://a4-klub.pl/diagnostyka-vag-32/all-vag-com-kupic-2749/
MAYESTIC Opublikowano 22 Września 2012 Autor Opublikowano 22 Września 2012 kabelek mam zrobię w wolnym czasie na pewno wszystkie logi ten objaw raz jest raz go niema sam nie wiem co go boli no ale po logach chyba dojdę do sedna sprawy
Rekomendowane odpowiedzi