Jump to content
IGNORED

B5 B6 Sedan/Kombi Jakie macie osiągi 0-100km/h - szczególnie silniki od 150KM

Recommended Posts

Posted

Witam serdecznie

Rozważam zmianę mojego A4 na coś mocniejszego (na myśli B6 sedan 3.0 V6 automat), dajcie krótkie odpowiedzi jakie macie osiągi od 0 do 100km/h ewentualnie jak ktoś testował wyżej to ile

U mnie ciężkie A4 B5 w automacie z wszystkimi szybami elektrycznymi, klimatyzacja, skóra, podgrzewane fotele do tego gaz z conajmniej połową zbiornika, zapas w bagażniku i z 65% zbiornika benzyny (wszystko trochę waży). W wolnej chwili sprawdzę jak będzie na rezerwie i bez zapasu.

Reasumując:

A4 B5 Sedan Automat 2.8 V6 z LPG

Na PB95 ok 9,5s

Na LPG ok 10,5s

Katalogowo 7,6s

Posted

Piszmy o przyziemnych rozwiązaniach tj od 1.8T do rozsądnego 3.0 V6, Podaj jak z przyspieszeniem u Ciebie w manualu.

Posted

Na gazie 9,5sek no ale to Quattro,wiec jest troche gożej niż oska

---------- Post dopisany at 20:45 ---------- Poprzedni post napisany at 20:43 ----------

z tdi 130 km i 6 skrzynia jest cieżko z pod światel

---------- Post dopisany at 20:49 ---------- Poprzedni post napisany at 20:45 ----------

ale sam sie zastanawiam nad 3.0 v6 w b6,najlepszy wybór z pośrud 1,8t 2.016v to jes moje zdanie.

Posted

Mój AEB 1.8T 150KM na dziurawym dolocie potrafił zrobić pierwszą setkę w 8,5sek, po ogarnięciu dolotu nie mierzyłem ale odczuwalnie zbiera się lepiej... Myślę że po chipie w 1.8T masz spokojnie widoki na pierwszą setkę poniżej 8sekund.

Posted

Moja A4 3.0 V6 quattro w automacie na PB 8,5s na tiptronicu do 100km/h

Posted

Moja B6 AVF po chipie 162km i 372nm od 0-100 8.0s bez problemu, mysle ze juz niebawem z turbo BRD i korekcie bedzie 7s

Posted

U mnie po odciążeniu z koła zapasowego w bagażniku i PB na 1/4 baku (gaz pełny zbiornik) na gazie ok 9,5s na benzynie ok 9s błąd pomiaru do ok +/-0,5s