Jump to content
IGNORED

Jaką kupić pompę wspomagania do A4 B7 2.0TFSI?

Recommended Posts

Posted

mam nastepujący problem. Szykuje mis ie wymiana pompy wspomagania. Niestety w moim silniku 2.0T FSI oznaczenie BGB występuje pompa 8E0 145 153 (110 Bar-ów), a jest ich na allegro bardzo mało i sa duzo droższe od tych 8E0 145 155. Charakterystycznym elementem mojej pompy jest to że koło pasowe jest wprasowane a nie przykręcone.

Proszę o informację czy poza koelm pasowym sa jeszcze jakieś róznice w tych pompach i czy sa one ze sobą zamienne?

Jeżeli ktos może to prosiłbym też o informacje czy obeznie zamontowana pompa jest oryginalna z tego silnika: VIN WAUZZZ8E25A404675

Z góry dziękuje za pomoc

Posted

Witam.

ja zamontowałem pompę od TDI z całkowicie innym kołem (przykręcanym) i chodzi bez zarzutu już 2 rok:)

• 2 weeks later...
Posted

a pamietasz oznaczenie? koło w nowej pompie masz przykręcane?

---------- Post dopisany 28-09-2012 at 23:59 ---------- Poprzedni post napisany 27-09-2012 at 23:11 ----------

pomoże ktoś coś jeszcze?

---------- Post dopisany 04-10-2012 at 20:06 ---------- Poprzedni post napisany 28-09-2012 at 23:59 ----------

koledzy ma ktoś jeszcze jakąś wiedzę w tym temacie? prosze o wsparcie

---------- Post dopisany 10-10-2012 at 17:28 ---------- Poprzedni post napisany 04-10-2012 at 20:06 ----------

?

• 3 weeks later...
Posted

Witajcie. To ja myślałem że jestem odosobnionym przypadkiem.

u mnie wspomaganie zanika przy szybkim kreceniu kierą a pozatym wyje cały układ.

Kupiłem pompę od 2.0 ALT. taka sama po zamontowaniu nic sie nie zmienilo.

zadzwoniłem do sprzedawcy i zgodził się na zwrot.

Ale dalej nie byłem pewien czy to wyje pompa czy maglownica.

Teraz już chyba jestem pewien że to będzie wina Pompy.

---------- Post dopisany 30-10-2012 at 00:14 ---------- Poprzedni post napisany 29-10-2012 at 21:31 ----------

Tak nawiasem....

To moja rozbebeszona Pompa.

Gdzie tu zużycie? hmmm

---------- Post dopisany at 00:15 ---------- Poprzedni post napisany at 00:14 ----------

zdjecie.jpg

<br /><br />

zdjecie_1.jpg

<br /><br />

zdjecie_2.jpg

<br /><br />

zdjecie_3.jpg

<br /><br />

• 5 years later...
Posted

Panowie odswiezam temat, gdyż nikt nie napisal konkretnie czy można wpasować do 2.0T fsi pompe wsponagania z innymi numerami.