Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Brak lewego światła mijania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie świeci lewe światło mijania. Żarówka wymieniona, bezpieczniki przeglądnięte, wtyczka sprawdzona - brak napięcia na wtyczce. Zero błędów na VAGu. Na forum nie znalazłem odpowiedzi na ten problem.

Opublikowano

schemat w łapę i szukaj....

w tym wątku http://a4-klub.pl/uklad-elektryczny-16/all-b6-b7-modul-centralnej-elektryki-wlacznik-swiatel-czujnik-swiatla-clh-138327/#msg1861710

masz pokazane jak idą przewody...musisz znaleźć gdzie jest przerwa, a ona zależy od tego jaki masz moduł

mijania.jpg

moja podpowiedź...kup w najbliższym sklepie motoryzacyjnym probówkę (jeśli nie masz), będzie wygodniej szukać, a może ci się jeszcze przydać....wygodna rzecz.

napisałeś bezpieczniki przeglądnięte, ale nie wiesz czy jest napięcie w bezpieczniku S21

Opublikowano

Raczej mam wersję HIGH bo nie mam bezpieczników w poz. 20 i 21. Na FISie pokazuje komunikat: "Abblendlicht links" czyli lewe światło mijania

Opublikowano

to już musisz jechać po kablach. odszukaj MCE zgodnie z wątkiem podanym w linku, sprawdź kostkę B pin 22 a raczej 23 bo widzę rozbieżność schemat/opis

Pin 22 – Zasilanie prawego światła mijania [żółto/biały]

Pin 23 – Zasilanie lewego światła mijania [żółto/czarny]

i będziesz wiedział czy MCE podaje napięcie...tak jest najprościej i najszybciej...