arturoi Posted September 29, 2012 Posted September 29, 2012 Witam! Mój problem dotyczy wgrania polskiego menu! Nagrałem na płytę PL MENU NAVI AUDI DX (FIS) włożyłem do navi i tak naprawdę nic się nie dzieje. Wyskakuje mi że nawigacja jest uaktywniana proszę czekać.... no to czekam.... , czekam i czekam. Minęło 2 godziny i nic.... Tak jak było na początku to jest na końcu. Czy uruchamia się jakoś może proces aktualizacji, tzn może jakąś kombinacją przycisków... Udało mi się nagrać płytę z polską mapą, wszystko chodzi, ładnie prowadzi ale jeszcze brakuje mi polskiego menu. Proszę o pomoc.... Posiadam zdjęcie ale nie mogę załadować... nie wiem czemu
sm402 Posted September 29, 2012 Posted September 29, 2012 a gdzie masz sterowanie nawigacją, u mnie pod ręcznym i opis do wgrania był, że trzeba wcisnąć jakąś kombinację klawiszy, to nie pomagało więc w trakcie takiego komunikatu jak twój wysunąłem płytę i ponownie ją wsadziłęm do navi proces się uruchomił i mam teraz polskie menu bez znaków diakrytycznych tj.ą, ć, ę, ł, ń, ó, ś, ź, ż ---------- Post dopisany at 20:01 ---------- Poprzedni post napisany at 19:22 ---------- a na chomiku napisali tak: Spolszczenie nawigacji Audi DX (FIS) Opis: Polskie menu do nawigacji Audi typu wyświetlacz FIS w systemie DX. Przeznaczone do samochodów a2 a3 a4 a6 a8. INSTRUKCJA: Po pobraniu pliku (*zip) należy go rozpakować i nagrać obraz płyty (*iso) na nośniku CD. Płytę tak nagraną należy włożyć do czytnika navi w bagażniku i załadować soft. waga pliku przed kompresją: 129 MB Wersja: tylko nawigacje w systemie DX na ekranie komputera między zegarami DZIAŁA: Dla BNS 4.x - start - to kombinacja klawiszy "return" i "info" - następnie - sw update, start, pokazało sie in progress, po sekundzie wskoczył ekran ze statystykami spalania, płyta dalej sie kręci w napędzie ... tak to powinno wyglądać i trwa ok 10 min - W TYM CZASIE NIE WYCIĄGAĆ PŁYTY - WYGLĄDA JAKBY NIC SIĘ NIE DZIAŁO !!!. Później wyskakuje komunikat po polsku, aby włożyć mapę DX Opis wgrania PL menu Audi RNS D.doc - Audi - hippis2 - Chomikuj.pl
arturoi Posted October 7, 2012 Author Posted October 7, 2012 Witam; Przepraszam ze tak długo nie odpisywałem, w piątek zobaczę jeszcze raz... zobaczymy, dam znać... dzięki hej ---------- Post dopisany 07-10-2012 at 20:04 ---------- Poprzedni post napisany 03-10-2012 at 20:54 ---------- Witam; Rozwiązanie mojego problemu znalazłem tutaj. http://www.audi-tech-team.eu/polskie-menu-nawigacja-bns-4-dx-vt1670.htm, podaje jak by ktoś miał problem podobny do mnie. Wszystko już działa. Pozdrawiam
Kasek89ns Posted March 17, 2015 Posted March 17, 2015 Witam; Przepraszam ze tak długo nie odpisywałem, w piątek zobaczę jeszcze raz... zobaczymy, dam znać... dzięki hej ---------- Post dopisany 07-10-2012 at 20:04 ---------- Poprzedni post napisany 03-10-2012 at 20:54 ---------- Witam; Rozwiązanie mojego problemu znalazłem tutaj. http://www.audi-tech-team.eu/polskie-menu-nawigacja-bns-4-dx-vt1670.htm, podaje jak by ktoś miał problem podobny do mnie. Wszystko już działa. Pozdrawiam witam według tego co jest w tym linku powinno dzialac, ale nie u mnie;/ chodzi o wejscie w tryb serwisowy przekrecam stacyjke i naciska jednoczesnie return i info i nic sie nie dzieje , cos robie nie tak?? prosze o pomoc moja navi to bns 4.2 0040 fis kolorowy.
Krzysiek2808 Posted May 10, 2019 Posted May 10, 2019 Może komuś się przyda. Ja też miałem ten problem z wejściem w tryb serwisowy. Pomogło wcześniejsze wciśnięcie przycisku navi i jak się włączyła nawigacja to dopiero return+info.
Recommended Posts