Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Spoty Słupecko - Konińskie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przede wszystkim full syntetyk a nie pół :decayed:

• Odpowiedzi 7,5 tys.
  • Wyświetleń 293,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Arek super wyszlo widze ze wycieczka do Kaja poplaca :)

Jak opanowales temat poziomu paliwa?

Jak ktos chce profi korekte to za 500zl u detailingowca z woskiem itp.

Profi korektę to by się chciało, ale wydać 500zł to już mniej chętnie ;)

Tym bardziej, że tak na prawdę to autku przydałoby się malowanko tu i ówdzie, nie ma sensu pakować aż tyle.

Propozycja KeteO bardziej chyba trafia w mój przypadek

Panowie a mam pytanie odnośnie oleju do wymiany zostało mi około 3tyśie do wymiany a mam zamiar jechać nad może: ) i pytanie zrobić to teraz czy po powrocie?

Sylwek, to już zakrawa o wydziwianie.

No chyba, że mowa o Morzu Śródziemnym...

Opublikowano
  • Autor
Dobrze Arku po prostu nieporozumieni a wróciłes od kaja?

Ja już w tym samym dniu byłem w domu zahaczyłem jeszcze o Krawata w kaliszu i o :kox:

:hi:

Opublikowano
Opublikowano

Powitać panowie no po powrocie z nad może będzie 10000km a rej chwili jest olej GM 10x40 i co tu by walc mu w tej chwili przebieg 256tys

Opublikowano

weź to zlej :slina:

lej pełnego dziada z motula czy tam LMa

Opublikowano

Albo motyl albo valvoline. Nie lej LMa kilku znajomych miało z nim przeboje brania oleju a po zalaniu valvo nie. Przykład był olej 5w30 castrol, zmiana na taki sam tylko LM i po 1 tys na bagnecie zero :shock: silnik nie lał.

Kupiłem mu valvo i do dzisiaj chłop jeździ i nic nie odlewa. I to nie jeden przypadek.

Tapnięte z iphona

Opublikowano

No miałem podobnie bo silnik nie jest ulany nigdzie a musiałem dolać oleju bo ubyło 300ml to dużo też myślę nad zmianą oleju dla tego

Opublikowano
No miałem podobnie bo silnik nie jest ulany nigdzie a musiałem dolać oleju bo ubyło 300ml to dużo też myślę nad zmianą oleju dla tego

300ml w ciągu jakiego dystansu? Jak dla mnie jak by ci wziął nawet i 1l od wymiany do wymiany, czyli powiedzmy na te 10tyś to jest nic - szczególnie jak się ostrzej jeździ. Każdy silnik bierze olej - nie ma takiego który by nie brał. Dodam tylko że audi dopuszcza ubytki w ilości 1l na 1000 km :decayed:

PS: Właśnie zakupiłem nowy mocniejszy reduktor LPG, więc za tydzień będę bawił się w gazownika. Trzeba wreszcie ogarnąć instalację, zmienić parownik a przede wszystkim przenieść go w inne miejsce.

Opublikowano

Dopuszcza 1L na 1000km ale w tsi chyba choc moge sie mylic. Zdrowy silnik to mysle 100ml na 1000km. U mnie tak jest w Vłce a jak przyciskam mocniej to nawet 150ml.

Opublikowano

Nie, w B5 takie normy są. W Audi 80 w 1,6TD norma była 1,5l na 1000 km.

Opublikowano

Dla mnie 1l na 1000km to juz do remontu.

Opublikowano
Dla mnie 1l na 1000km to juz do remontu.

I często tak jest, ale jak się postarasz to i w zdrowym silniku osiągniesz taki efekt - obroty do odcinki na każdym biegu i nie ma opcji aby nie spalił oleju.

Opublikowano

A to wiem bo kumoel mial rover 200 i jak go podociskal to oleju braklo. :)

Opublikowano

:hi:Kierowniki ja tam na LM nie narzekałem moj były golf od wymiany do wymiany ni kropli nie wciagnal a miał jak go sprzedawałem około 600k pekulane i 10 lat lpg i jeszcze dawał rade :decayed:

Opublikowano
:hi:Kierowniki ja tam na LM nie narzekałem moj były golf od wymiany do wymiany ni kropli nie wciagnal a miał jak go sprzedawałem około 600k pekulane i 10 lat lpg i jeszcze dawał rade :decayed:

Pytanie czym sobie ten olej uzupełniał :grin: Pb czy płynem chłodniczym :wink:

Opublikowano
Opublikowano

Pytanie czym sobie ten olej uzupełniał :grin: Pb czy płynem chłodniczym :wink:

Tu cie musze zaskoczyc ze niczym bo gosc robił kapitalke serducha i jakbys zapytał z kad ta pewnosc to pofatygowałem sie i go rozebrałem :whistling: a pozatym miałem faktury na czesci i wszystko sie zgadzało :decayed:

Opublikowano

Śmieje się tylko :decayed: Ojciec miał passata 1,6D z z przebiegiem ponad 400tyś i też oleju "nie brał". A piszę że "nie brał" bo nie ma silnika który nie spala oleju - to po prostu nie możliwe, ponieważ nie ma tam idealnie szczelnych połączeń. Silnik to nie zakręcona butelka. Zawsze coś spali na cylindrach, coś pójdzie odmą itp.

Opublikowano

u mnie najwidoczniej to byly sladowe ilosci bo na miarce nie było widac ubytku:wink: