Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Gdzie są umiejscowione przekaźniki odpowiadające za brak kierunków i wycieraczek?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Czasami nie działają mi kierunkowskazy a wraz z nimi wycieraczki.

Czy ktoś z szanownych kolegów może podpowiedzieć gdzie w moim modelu 1996 B5, znajdują się te kostki z przekaźnikami odpowiadające za tą usterkę oraz jaki trzeba poddać oględzinom?

Nie jest to problem stały, bo na 10 uruchomień auta nie mam kierunków i wycieraczek w 4 przypadkach ale chce usunąć ten kłopot zanim nie będę miał ich wcale.

Proszę o jakąkolwiek odpowiedź bo nie wiem jak się do tej elektryki zabrać.

Dziękuje!

---------- Post dopisany at 22:08 ---------- Poprzedni post napisany at 14:29 ----------

Dodam jeszcze, że właśnie zdechły światła. Bez zapalania silnika ale na przekręconym kluczyku są, zalapam silnik i nie ma!! Czy ktoś może mi pomóc czy nikt się nie spotkał z takim problemem tu jeszcze?

Opublikowano

Jak zdjemiesz osłonę spod kierownicy tam masz przekaźniki, widać je też jak otworzysz skrzynkę z bezpiecznikami, od wycieraczek masz 377, ale jak Ci to wszystko nie działa to chyba manetki padają, podmień od kogoś i zobacz, vag podpinales?

Opublikowano

Sądzę, że to jest problem ze stacyjką? Kiedy nie działają ci wycieraczki i kierunkowskazy, posprawdzaj działanie innych podzespołów w samochodzie.

Opublikowano

Zgadzam się z opinią szogun0 .Prawdopodobnie kostka stacyjki padła . Poszukaj w moich postach znajdziesz szczególową instrukcę jak ją wymienic .Pierwszym sygnałem awarii kostki stacyjki jest dziwne zachowanie kluczyka " nie wraca".

Opublikowano
  • Autor

Witam!

Vaga podpinałem i nic nie wyszło. Kluczyk wraca na swoje miejsce, nie zauważyłem problemów z jego pracą.

Jeśli winą są wajchy to czy nie powinny "załapać" choć na chwile jak zaczynam nimi ruszać?

Dziwne jest to, że jak włączę zapłon to światła palą i kierunki są, a jak uruchomię silnik to d*pa. Wczoraj aby ruszyć musiałam z 5 minut odpalać i gasić aby w końcu załapało.

Dzis auto pojechało do elektryka zobaczymy co powie i co zdiagnozuje.

Czy taki problem pojawia się nagle czy może być przyczyną czegoś innego?

Pytam bo auto miała dziewczyna przez 3 miesiące jak ja bylem za granicą i teraz taki zonk!

Przeczyściłem kostkę pod włącznikiem awaryjek ale nic nie pomogło...

Opublikowano

Kostka stacyjki to taki wielozadaniowy stycznik elektryczny. Jak upalają się te styki to mogą występować objawy o których piszesz. Chociaż przyczyn może być więcej. Jak choćby zaśniedziałe styki przekażnikow.

Opublikowano
  • Autor

Witam, jestem po wymianie kostki stacyjki i wszystko wróciło do porządku. Na samej kostce było takie małe pęknięcie i to był cały problem.

Dziękuje za pomoc i wskazanie gdzie szukać.