Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Walek rozrzadu pod PDF-a zapakowany do 1.9 tdi AVF

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy takie pytanie-czy jest mozliwe aby silnik 1,9 tdi pracowal z zamontowanym walkiem rozrzadu ktory montuje sie do silnika 2.0 tdi badz 1.9 tdi z filtrem PDF.Jesli bedzie palic to beda jakies roznice w pracy ? inna moc ? spalanie ?

Opublikowano

wydaje mi się, że będzie wszystko ok, bo przecież głowice aut z DPF (BRB, BPW) nie różnią się niczym bo to ten sam nr części co AVF, AWX a one nie mają filtra, różnica leży właśnie w wałku rozrządu, który ma znaczenie w procesie regeneracji, dopalania filtra DPF. Ja u siebie usunąłem filtr jakiś rok temu a trzy miesiące temu wymieniałem wałek i szklanki, założyłem od BPW czyli pod filtr mimo go już nie miałem, ale mechanik powiedział, że można śmiało pakować wałek od AVF czyli w drugą stronę też powinno działać bez innych konsekwencji.

Opublikowano

Ja u siebie tez włozyłem wałek od 1,9 ale AJM i chodzi bez problemów.

Opublikowano

bo ogólnie wałki od 1.9/2.0 8v PD tdi bez dpf niczym się od siebie nie różnią.

Opublikowano

generalnie to 2.0TDI 8V bez DPF nie widzialem, 16stki owszem: BLB, trochę BRE

Opublikowano
  • Autor

dobra ,w kazdym razie po wymianie walka spalanie wzroslo,osiagi sie pogorszyly nieznacznie,doszly wibracje przy przyspieszaniu a ostatnio cos dziwnie odpala po nocnym postoju ...jednym slowem porazka

Opublikowano

generalnie to 2.0TDI 8V bez DPF nie widzialem, 16stki owszem: BLB, trochę BRE

pierwsze silniki 2.0tdi BGW w paskach B5FL 04/05r, oprócz braku wałków wyrównoważających bodajże nie miały DPF, dawno temu kolega sprowadził takie autko i nie przypominam sobie żeby było tam te ustrojstwo ale kłócić się nie będę. HiRide zapewne chodziło czy negatywne skutki jakie odczuł w pracy swojego silnika, które mogą być spowodowane zamontowaniem wałka od auta seryjnie wyposażonego w DPF, dlatego próbowałem wyjaśnić, że nie powinno być to tym spowodowane skoro w drugą stronę wszystko jest ok.

HiRide u mnie po regeneracji głowicy zmianie wałka i szklanek przez pierwsze 500 km zauważyłem wzrost spalania na FIS o ok 1-1,5 l, ale po tym czasie wszystko wróciło do normy z przed naprawy, a kultura pracy silnika znacznie się poprawiła wszystkie wibracje i drgania ustały. Twoje objawy świadczą o tym, że może być coś nie halo z pompkami. Robiłeś już logi?