Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Pompowtryski - nume seryjny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc,

Czy pompowtryski piezoelektryczne, Siemensowe (z silnika 170 KM, BRD) maja numer seryjny? Zdaje sie, ze tak: LeonClub • Zobacz wątek - regeneracja pompowtryskiwaczy w BKD, ale wolalbym sie upewnic.

Czy w warunkach domowych laik jest w stanie ten numer sprawdzic/sfotografowac/odczytac? Czy wiaze sie z to demontazem pompowtryskow? Czy jest jakas inna metoda - np. sprawdzenie VAGiem? Pytam, bo przed wizyta w ASO chce sie dokladnie zorientowac co i jak :-)

Pozdrawiam

Pawel

Opublikowano

jeśli chcesz odczytać numer musisz odkręcić pokrywę zaworów innego sposobu nie ma ,chyba że masz znajomego w aso poda ci po nr vin

Opublikowano
Czesc,

Czy pompowtryski piezoelektryczne, Siemensowe (z silnika 170 KM, BRD) maja numer seryjny? Zdaje sie, ze tak: LeonClub • Zobacz wątek - regeneracja pompowtryskiwaczy w BKD, ale wolalbym sie upewnic.

Czy w warunkach domowych laik jest w stanie ten numer sprawdzic/sfotografowac/odczytac? Czy wiaze sie z to demontazem pompowtryskow? Czy jest jakas inna metoda - np. sprawdzenie VAGiem? Pytam, bo przed wizyta w ASO chce sie dokladnie zorientowac co i jak :-)

Pozdrawiam

Pawel

pompka_brd.jpg

<br /><br />

Opublikowano
  • Autor

Czesc,

To chyba numer katalogowy, a nie to mnie interesowalo :-) W kazdym badz razie i tak dzieki!

Pozdrawiam

Pawel

Opublikowano

tak potwierdzam kazdy wtrysk przynajmniej w BRD ma bardzo dlugi unikalny wielocyfrowy numer seryjny. nie kombinuj z przekladka bo w ASO maja wszystko i moga zakwestionowac jesli bedziesz chcial skorzystac z dobrej woli producenta na wymiane tych bardzo felernych piezo pompek ppzdrawiam

Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano
  • Autor

Hej,

Nic nie kombinuje - nie taki byl cel pytania. Chcę wiedziec czy wymienili czy nie i jakie numery mam obecnie w aucie (poza jednym wymienionym w ASO 3 pozostale powinny być z pierwszego montazu).

Nie chcę by mechanik powiedzial mi że wymienil 3 a nie wymienil zadnego. Nie chcę też by powiedzieli, że Pana wtryski nie sa oryginalne lub nie podlegaja wymianie (powinni wtedy pokazac mi numery seryjne ktore producent wymienia). Kwestia zaufania. Z drugiej strony do tej pory nie robili przewalow, wiec nie mam podstaw by im nie ufac. Po prostu poczekam z 1h na demontaz i sprawdzenie serii wtryskow (przy mnie).

Chcialem tylko zasugerowac że 3000 za takie "gowienko" to moze być jakas pokusa dla mechanika. Stad pytanie czy da się elektronicznie/nieinwazyjnie sprawdzic numery seryjne wtryskow.

Pozdrawiam

Pawel

Opublikowano

3000zł to bardzo wysoka cena. Gdzieś na forum ktoś kupił w salonie Seata za 1250zł/sztuka. Warto sprawdzić tą informację.

Warto szukać, bo wydać 12tyś za wtryski 600wiązka i robocizna 600zł. W aucie 5letnim... Nigdy bym się nie zgodził.

Pozdrawiam i wytrwałości z BRD. To fajne auto, ale silnik to naprawdę....