Przemek_Rybnik Opublikowano 7 Czerwca 2008 Opublikowano 7 Czerwca 2008 Witam, mam problem polegający na tym iż, moja a4 szarpie przy ruszaniu jeśli nie dodam gazu ( a ile tego gazu to zależy od obciązenia) Podobno to mogą byc następujące rzeczy; sprzęgło, fałszywe powietrze, świece lub kable. Ostatnio wymienialem rolke napinacza paska klinowego i widac było ze sam napinacz jest troche wyrobiony i moze to jest przyczyna. z góry dzięki za informacje * zapoznaj sie prosze z regulaminem. w temacie zakladanego watku stosujemy wlasciwy prefix [Musashi]
makowski85 Opublikowano 7 Czerwca 2008 Opublikowano 7 Czerwca 2008 Ja stawiam, że jest zerwana poduszka silnika lub skrzyni biegów. Weś sobie kumpla, otwóż maskę, zaciągnij ręczny i niech kumpel powoli rusza a ty opserwuj co się dizieje z poduszkami.
Przemek_Rybnik Opublikowano 7 Czerwca 2008 Autor Opublikowano 7 Czerwca 2008 zastanawiam sie tez czy to nie bedzie cos z zawieszeniem bo mam tez chyba delikatnie wyrąbane zawieszenie w postaci amorków gwintowanych
makowski85 Opublikowano 7 Czerwca 2008 Opublikowano 7 Czerwca 2008 Proponowałbym podjechać na stację diagnostyczną, niech sprawdzą zawieszenie i poduszki.
pawelc Opublikowano 7 Czerwca 2008 Opublikowano 7 Czerwca 2008 dla mnie to brzmi jak, dwumasowe koło zamachowe. Czyli tłumnik drgań skretnych... obym się mylił....
loco87 Opublikowano 7 Czerwca 2008 Opublikowano 7 Czerwca 2008 yyyyyyy kolo dwumasowe i tlumik drgan skretnych na raz ? to sie nie godzi....
mroova81 Opublikowano 8 Czerwca 2008 Opublikowano 8 Czerwca 2008 Nie, spoko, w ADR w 95 chyba (?) jeszcze nie było dwumasa. Ale tłumiki drgań na tarczy sprzęgłowej też wchodzą w rachubę. Poza tym to nie jest V8, jak szarpnie przy ruszaniu bez gazu to do jakiegoś tam stopnia to jest normalne.
wojtek79 Opublikowano 8 Czerwca 2008 Opublikowano 8 Czerwca 2008 Podłączę się do tematu, też mam taki problem. Tyle tylko że szarpie mi wyłącznie na rozgrzanym silniku i skręconych kołach. Poduszki pod silnikiem i skrzynią sprawdzałem i są OK. Tak że to chyba sprawa sprzęgłowa.
Przemek_Rybnik Opublikowano 4 Lipca 2008 Autor Opublikowano 4 Lipca 2008 jak tez mam tak ze na gorącym i skręconych kolach bardziej
Rekomendowane odpowiedzi