Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wskaźnik przełączania biegów! Update

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !

Panowie jak w temacie, mam pytanie czy istnieje możliwość włączenia tej funkcji w moim FIS'ie ? W instrukcji pisze,że wskaźnik można wyłączyć , zlecając tą czynność partnerowi Audi. Więc oto pytanie jeżeli da się wyłączyć... to zapewne włączyć też się da?! Są różne modele FIS?? ( oprócz tego kolor/ czerw)

Posiadam FIS kolorowy, rok.prod auta 2007.

Pozdrawiam!

Opublikowano

A to nie chodzi o skrzynię automatyczną :) bo widzę, że ty w manualu masz

Opublikowano

w manualu się chyba nie da - bynajmniej o czymś takim nie słyszałem

Opublikowano

W nowym seacie z 2012 r. Mam przy manualu taki bajer. Pokazuje na jakim jestem biegu i kiedy zmienić najlepiej ja wyższy ale tutaj chyba nie ma tak dobrze w manualnej skrzyni

Wysyłane z mojego HTC Wildfire S A510e za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano
  • Autor

Hmmm panowie to sie dziwie troche ze strony Audi, no zapytam w serwisie bo po co by o tym w instrukcji pisali, dodam ze mam samochod z koncowki serii. Bo przeciez fis jest jeden. A tak jak kolega , to mam znajomego ma vw T5 i tez posiada taki bajer... Jestes pewien ze to niemozliwe w b7??

Opublikowano

Myslisz ,ze w ASO ci powiedzą ? :wink: Moze wczesniej w INSTRUKCJI OBSŁUGI poczytasz jest na FORUM .

Tylko przy automatycznej skrzyni to tak ..... zmienia sie połozenie ikonki B6 B7 .

W modelu A4 B8 jest to w manualu jak i w affftomacie (sugerowany bieg) , bodajze w liczniku czerwonym chyba tego brak .

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano

Odgrzewam kotleta :)

str.24 w instrukcji jest opisane że można ustawić wskaźnik zmiany biegów w skrzyni manualnej, ale by to zrobić trzeba poprosić w ASO. ALe chyba można jakoś samemu w fisie to ustawić.. tylko trzeba się dowiedzieć jak :)

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano
  • Autor

Update! Szanowni klubowicze, dzisiaj dowiedziałem się, że występowała taka opcja w naszych AUDI. Chodzi o modele 2007 , benzyna 2.0 TFSI e , diesel 1.9 TDI e. Oznaczenie "e" mówi nam o : wskaźniku przełączania biegów, wydłużone przełożenia na 6-biegu ( w 1.9TDI również skrzynia 6-biegowa :naughty:) , aluminiową maskę, lżejsze felgi, jak i pakiet aerodynamiczny S-line.

Czyli generalnie modzili grubo nasi inżynierzy z ingolstadt!

---------- Post dopisany at 23:06 ---------- Poprzedni post napisany at 22:43 ----------

image.jpg

Dla mnie gruby mod fess. Czy może nasz mentor elektroniczny wrc laguna , wyrezałby takie coś? :wink:

Opublikowano

O qrde :shock3:. Grzesiek to juz przy B8 reza i wątpie żeby z b7sie bawił. Dużo liczników w B7 przerobilem ale takiego czegoś nie widzialem.

Opublikowano
  • Autor

Mówię Ci , też zaskoczony byłem. Oglądałem sobie niemieckie stronki, a tu pyk taki news. Wogóle ten cały pakiet "e" bardzo interesujący. Ciekawe czy takie coś się da wyrezać?