Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Zbieżność do oceny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Niedawno miałem wymieniane zawieszenie z tyłu i trochę z przodu, później geometria no i ustawili to tak

2012_11_02_21_36_43.jpg

<br /><br />

no i moje pytanie czy tak jest dobrze? Bo w tym wątku jest coś inaczej? http://a4-klub.pl/zawieszenie-13/all-b5-nastawy-zawieszenia-a4-s4-44628/

No i autkiem się jakoś dziwnie jedzie,na koleinach trochę kierownice wyrywa, muszę kontrować, no i czasem jak przelecę przez studzienkę to tak jakby wyrzucało mnie na prawo i nie wiem czy to może być wina złej geometrii? Gdy jadę po prostym na wprost to delikatnie znosi, a kierownica jest lekko w prawo przy jeździe na wprost

Tak więc proszę znawców o wypowiedz :)

Dodam tylko że wydaje mi się że mam zawias 1BE ale po tej wymianie gum i wszystkiego auto jakoś wysoko stoi, kiedyś widziałem wątek w którym było napisane jaka odległość powinna być od środka piasty do nadkola ale nie mogę tego znaleźć wiec jak ktoś ma 1BE a avancie to czy mógłby zmierzyć?

Czy mógłby się ktoś wypowiedzieć :) kto zna temat, albo jak ma ustawione w swoim quattro?

---------- Post dopisany 03-12-2012 at 23:50 ---------- Poprzedni post napisany 02-11-2012 at 21:56 ----------

Czy mógłby się ktoś wypowiedzieć :) kto zna temat, albo jak ma ustawione w swoim quattro?

Opublikowano

Kąty pochylenia przednich kół nie mieszczą się w normie. Co do geometrii to powiem z doświadczenia że jeździ się tylko na polecane warsztaty. Ja na reklamacje jechałem 5 razy a i tak partacze spiepszyli. Pojechałem do gościa polecanego i od razu ustawił a auto prowadzi się jak po sznurku.

Opublikowano
  • Autor

Dzięki za odpowiedz, a w jaki sposób idzie poprawić kąt pochylenia przednich kół? Może ktoś kogoś polecić z Poznania lub okolic?

Teraz jak spadł śnieg to przy maksymalnym skręcie w jedną czy drugą stronę czuję tak jakby jedno kolo uciekało i auto ślizga się przodem nawet przy bardzo małych prędkościach, przy jeździe na wprost jest niby dobrze, no i gdy na śniegu w czasie jazdy wcisnę pedał a kola zaczynają boksować to auto na prostej drodze zaczęło rzucać tyłem, a jak kupiłem to kojarzę że takiego efektu nie było, ze tylko kola boksowały a auto szlo do przodu równo a nie na boki

Opublikowano

ustawienie zbieżności 50 -100 zł:wink:

Opublikowano

Ja płaciłem 80 zł także leć ustaw i będzie baja :grin: i nie zastanawiaj się !!

Opublikowano
  • Autor

no ok, ale czy ktos zna sprawdzony warsztat w Poznaniu czy okolicach, bo co z tego ze pojadę jak to samo mi ustawia? Tam gdzie bylem gość nie widział nic dziwnego w tych katach z przodu kazał jeździć ;/