Skocz do zawartości
IGNOROWANY

wzmacniacz bose czy samo radio?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Wie ktos ile okolo ma wzmacniacz orginalny z bosa ten w tubie wat na kanal? Orginalne radio bylo te z 2 generaci z pokretlem na srodku.

Zastanawiam sie czy warto glosniki nowe podlaczac do tego wzmacniacza ktory zaslilany jest z nieorginalnego radia tym "magicznym pudelkiem" z allegro ktore podpinamy bezposrednio pod wyjscie z radia a pozniej do kostki orginalnej bose (przypuszczam tez ze ta "magiczna kostka" niezle znieksztalca dzwiek) Czy tez lepiej ominac orginalny wzmacniacz i puscic na glosniki przewody bezposrednio z rada. radio ma 4x50 wat

Co zagra lepiej ?

---------- Post dopisany at 21:49 ---------- Poprzedni post napisany at 21:01 ----------

dodam ze interesuje mnie zaladowac:

HELIX B52C na przod

oraz

HELIX B62C na tyl

Opublikowano

A ja mam ciut inne pytanie. Mam standard radio w B6 Concert. I tyl gra mi duzo ciszej niz przod. czy to normalne?

Opublikowano

A da rade podpiac sam wzmacniacz bose pod tyl lub wzmak i sub bose a reszta standard?

Opublikowano
Bose nie jest najgorsze. Jak chcesz ominąć ta puszkę to zastosuj taki adapter Adapter Audi/VW/Skoda gniazdo Mini ISO - 4x RCA (2708853980) - motoAllegro

rozwin ten temat troche.

jak to dziala ?

chce miec wszystkie 4 glosniki bez puszki i dodatkowo mam suba swojego

A jak ma dziłać. Jak masz bose to całość jest aktywna i idzie przez wzmacniacz w bagażniku.

Żeby skorzystać z tego adaptera i podpiąć jeszcze nie ori suba musisz mieć w radiu trzy pary wyjść RCA.

Pod przednie i tylne podpinasz adapter, a pod pre-out dedykowane dla suba dodatkowy wzmacniacz i skrzynkę.

Jak masz radio z najniższej półki to będziesz miał tylko jedna parę wyjść RCA, i nic nie zdziałasz z tym adapterem, wtedy tylko puszka cię ratuje.

Opublikowano
Bose nie jest najgorsze. Jak chcesz ominąć ta puszkę to zastosuj taki adapter Adapter Audi/VW/Skoda gniazdo Mini ISO - 4x RCA (2708853980) - motoAllegro

rozwin ten temat troche.

jak to dziala ?

chce miec wszystkie 4 glosniki bez puszki i dodatkowo mam suba swojego

A jak ma dziłać. Jak masz bose to całość jest aktywna i idzie przez wzmacniacz w bagażniku.

Żeby skorzystać z tego adaptera i podpiąć jeszcze nie ori suba musisz mieć w radiu trzy pary wyjść RCA.

Pod przednie i tylne podpinasz adapter, a pod pre-out dedykowane dla suba dodatkowy wzmacniacz i skrzynkę.

Jak masz radio z najniższej półki to będziesz miał tylko jedna parę wyjść RCA, i nic nie zdziałasz z tym adapterem, wtedy tylko puszka cię ratuje.

tak mam radio 2x rca gdybym mial radio 6x rca nie zadawalbym pytan typu "jak to ma dzialac " ;)

pozostaje wiec zamiana aktywnego na pasywne z innymi glosnikami

Dzieki za zainteresowanie tematem

pozdro

Opublikowano

co do zestawow glosnikowych to radzilbym Ci pomyslec nad zestawami Morel Maximo 6-2, 5-2 lub u-Dimension el comp 5 lub 6. Newiele drozsze a zdecydowanie lepiej zagraja.