Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

problem ze zmieniarką (RNS-E)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej

mechanik przy "robotach" w silniku odłączył akumulator. Po tym zabiegu oczywiscie navi poprosiła mnie o kod. Po uruchomieniu przestała działac zmieniarka, która wczesniej hulała spokojnie. Mam wrazenie ze rns-e widzi zmieniarkę, bo wyswietla nieaktywne 1,2...6 CD, ale włączyć się za cholerę nie da. Dodam, ze płyty mozna wkładac u wyciągac dowolnie ze zmieniarki. Cóż się mogło stac....?

Opublikowano

zrestartuj navi przyciskiem pogłaszania , trzymaj tak długo aż usłyszysz pyknięcie w głośnikach:wink:

Opublikowano

Pomogl ci restart ? Jesli nie to napisze ci co ja musialem zrobic bo mialem ten sam objaw :)

Opublikowano
  • Autor

nie pomógł.... tak sobie mysle czy sie nie rozkodowala.... ale z drugiej strony, jak ja pierwszy raz podlaczylem to tez nie byla zakodowana odpowiednio (bose, zmieniarka) , a zmieniarka dzialala .

Opublikowano

Ponieważ u siebie dokładałem BT, potem SDS, potem Tuner TV, wiec kilkakrotnie odłaczalem zminiarke i za kazdym razem był objaw taki jak u ciebie.

U mnie pomaga / działa ponizsza procedura, tylko prosze sie nie smiac :D wazne ze pomaga :D

A mianowicie:

1) wyjmij wszystkie plyty ze zmieniarki a takze plyte z rns-a

2) wloz plyte audio do rns-a i pozwol zeby zaczela grac

3) wkladaj potem po kolei (od 1 do 6) plyty audio do zmieniarki, ale po wlozeniu kazdej poczekaj az sie zaladuje i zacznie grac

Dla swietego spokoju zrob restart rns-a po wyjeciu wszystkich plyt, ja nie pamietam czy to robilem.

Ta procedura u mnie przynajmniej przynosi efekt :)

Czekam na info czy sie udalo :)

Opublikowano
  • Autor

Działa!! Zrobiłem tak jak mówiłeś, ale zadziałała tylko 1cd... Powkładałem i powyjmowałem jeszcze kilka razy płyty i... zaskoczył. Dziwna ta elektronika...

DZIĘKI!! :)