Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Wybór pompy wspomagania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, od momentu kupna auta czyli 1,5 roku mecze sie z wyjącą buczącą pompą wspomagania.Pompa wyje tylko ja sie auto rozgrzeje jak jest zimne to i lekko kiera chodzi i nic nie słychać jak sie rozgrzeje to buczy .w zwiazku z tym mam pytanie jak sie pozbyc wycia (płyn wymieniałem dwa razy łącznie z płukaniem i zbiorniczek też wymieniłem) i ewentualnie czy rozbierać pompe w celu wymiany łozyska i simmeringów (płynu nie ubywa i sie nie pieni) czy też zainwestować juz lepiej w jakiś zamiennik lub używkę pompę.Dodam że ma tą pompe z dużą dupką nie tą małą. Pacjetem jest 1.6 ADP 95r

pobrane.jpg

<br /><br /Dzisiaj zakupiłem nowy płyn oryginał i mam tez pompe ale używkę tą mocniejszą 110bar.Zastanawiam sie czy tylko narazie bez wymiany pompy sie obejde i wymienie płyn bo zajrzałem do zbiorniczka i ujrzłem brazowy płyn znowu.musze pożądnie wypłukać układ ale poradzcie mi jakim płynnem zamiennikie bo org. n ie bede płukał za drogi jest. prosze o pomoc

A więc po wymianie płynu na oryginalny nie zaden febi czy swag tylko orinał nie ma poprawy, co dziwne jak miałem auto w górze i kreciłem kierownica to byla bajka jak postawilem auto to pompa zaczela wyci i jak sie płyn ugrzał to chodziła troche ciezej. Czy ja mam jednak pompe do wymiany czy magiel? pompa jak by co lezy juz w garazu i czeka na monatz tylko czekam co mi powiecie w tej sprawie.

Nikt niechce mi pomóc?