Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Prośba o analize logow

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

turbo przeładowuje

Opublikowano

Zacznij od posprawdzania wężyków od n75 i jeśli masz możliwość podmień go. Zrób jeszcze 011 Bs

Opublikowano

turbo przeładowuje

to akurat najmniejszy problem ... :wink4: tym zajalbym sie na koncu :wink4:

gadi posprawdzaj podcinienia od N75 oraz jak masz mozliwosc to podmien sam zaworek ... czy w samochodzie jest katalizator i czy bylo cos w nim grzebane [jakas wizyta u mechanika]

Opublikowano

temperatura silnika - jak dla mnie za wysoka - chyba ze po dynamicznych logowales 007

statyczny kąt wtrysku - OK

Turbo - słabo sie rozpedza, zacząłbym od wywalenia kata i sprawdzenia wezykow podcisnieniowych - tak jak radzi moj kolega Spanky. :th:

LMM - wyjdzie po doprowadzeniu do porzadku cisnienia w sprezarce - na moje oko bedzie OK

EGR - brudny, zaslepiony lub silnik przed zalogowaniem za dlugo chodzil na wolnych obr

Moze mi sie wydaje ale nie wiem czy nie ma pecherzykow powietrza w paliwe proponowalbym sprawdzic czy sie nie pojawiaja w wezykach.. ew. niech ktorys z kolegow to potwierdz lub zaprzeczy

dawka paliwa - OK

korekcje - w normie

Pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor

Wczoraj wymieniałem filtr paliwa, powietrza, oleju i pyłkowy wszystkie Knechta. Przed samymi logami ustawiłem kąt wtrysku, a EGR mam zaślepiony jedną zaślepką.[br]Dopisany: 11 Czerwiec 2008, 22:07 _________________________________________________W 011 Bs VAG pokazywał jakiś komunikat ERROR i nie można było go zrobić.[br]Dopisany: 11 Czerwiec 2008, 22:10 _________________________________________________Katalizator wywalony, jest rura przelotowa.[br]Dopisany: 11 Czerwiec 2008, 22:12 _________________________________________________Podczas robiemia logów w samochodzie były 3 osoby[br]Dopisany: 11 Czerwiec 2008, 22:14 _________________________________________________Wczoraj też wymieniłem olej na MOTUL 8100 X-CESS 5W40

Opublikowano

Cos sie dzieje nie dobrego z turbina lub sterowniem strasznie wolno dochodzi do cisnienia zadanego i potem ECU nie moze go zbic, nie długo bedzie sie pojawiał notlauf. Sprawdx czy kierowniczni chodza lekko i N-75 z wężykami

Opublikowano
  • Autor

Pod koniec testów pojawił się notlauf[br]Dopisany: 12 Czerwiec 2008, 10:35 _________________________________________________Postaram się dziś wymienić wężyki pog]dciśnieniowe od N75