Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jakie przednie głosniki do drzwi?????

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy musze wymienić głosniki w przednich drzwiach bo mi oryginalne juz trzeszcza. Jakiej firmy założyć? Zalezy mi na tym żeby grały w miare dobrze, bez charczenia itp... nie chce też pchać sie w duże koszty... Srednica głosnika tam jest 130mm??? np 160mm nie wejda???

Opublikowano

Kolego, przede wszystkim powinieneś podać swoje oczekiwania (już nie wspomnę o brakującej informacji jaką jednostką będą one napędzane) oraz budżet jaki chcesz na ten cel przeznaczyć.

Na pewno jeśli już będziesz zmieniał głośniki to nie pchaj się w 13-stki tylko idź od razu w 16-stki :wink: W obu przypadkach trzeba troszkę porezać ale uwierz mi, warto :whistling:

Masz nawet bardzo ładny wątek na ten temat:

http://a4-klub.pl/audi-a4-b5-131/all-b5-glosniki-16cm-drzwiach-przerobek-tapicerki-15719/

Opublikowano
  • Autor

Mam radio JVC i tam jest wzmacniacz wbudowany 4x50 wat. Wiadomo, że nie zrobie od razu dyskoteki z samochodu tylko zależy mi żeby grało podobnie cos jak w oryginale tylko bez charczenia przy podkreceniu głosności i basu... W sumie mam w garażu 16stki które zostały mi z tylej półki bo tam wsadziłem blaupunkty trzydrożne i w miare fajnie mi graja... Teraz musze wymienic tylko w przednich drzwiach.. :) i chyba pobawie się troche z tym rezniem i te 16stki wsadze, jeśli tylko sie da :)

Opublikowano

Jeśli ich głębokość to 58mm (o ile dobrze pamiętam, w tym wątku który Ci podałem pisze) to wejdą :wink:

Ale poczytaj tamten wątek, wiele Ci wyjaśnią opisy modyfikacji które już zostały wykonane :wink:

Opublikowano
  • Autor

Wiem wlasnnie przeczytałęm i neistety mam wieksze te głosniki i szyba bedzie mi zachaczac... no nic... pewnie zostane przy 13stkach... żeby grały jak oryginały to bedzie gitara.. tylko z jakiej firmy polecacie?

Opublikowano

nie wiem jak grają seryjne glosniki w b5 ale jesli chodzi o jakosc dzwieku to z czystym sumieniem polecam firme Helix. mialem zestaw glosników tej firmy w poprzednim aucie i powiem jesli chodzi o jakosc dzwieku za tą cene to nie ma sobie rownych!! jak bym nie mial bose teraz to bez zastanowienia znowu byl kupił głosniki z tej firmy:D. ja mialem zamontowane 2 dwudrożne ze zwrotnicami z tylu i 2 wysoko tonowe z przodu i kazdy kto wsiadał do samochodu mówił ze za***ista jakosc dzwieku!!! wiec cos w tym musialo być. cena to cos okolo 350-400zł . pozdrawiam

Opublikowano

ja do swojego wrzuciłem Hertza na przód 130mm i grają przyzwoicie wiadomo jak rozkręcę radio na maxa z mocno podkręconymi basami to zaczynają charczeć no ale te w tylnej półce 160mm oryginalne też zaczynają więc myślę że nie jest tak źle