Opublikowano 24 Listopada 201213 l witam 1.6 benzyna 1995 rok robilem test spalania wyjedzilem wszystko az do wylaczenia silnika i wlalem 5l zrobiłem 40km w miescie przez kilka dni male odcinki drogi do wyłączenia silnika. Potem wlalem znow 5l i pojechałem w trase 93km max predkosc 70-80km do max 2.5tyś obrotów i silik zgasł to wychodzi : trasa 100km- 5.5L Miasto - 100km 12.5L Jest to możliwe ? czy po prostu zgasł mi w miescie bo po prostu cos zle ciągnął paliwo a w trasie do zera w baku sał ?
Opublikowano 24 Listopada 201213 l sonda, termostat i czujnik wody do sprawdzenia ewentualnie do wymiany
Opublikowano 24 Listopada 201213 l wyjedzilem wszystko az do wylaczenia silnika nie rób tak... zatankuj do pełna, przejedz normalnie 100km. Podjedz pod te sam dystrybutor i zalej znowu do pełna.. wtedy zobaczysz ile dolaleś a to najbardziej wiarygodny sposób..
Opublikowano 24 Listopada 201213 l wyjedzilem wszystko az do wylaczenia silnika nie rób tak... zatankuj do pełna, przejedz normalnie 100km. Podjedz pod te sam dystrybutor i zalej znowu do pełna.. wtedy zobaczysz ile dolaleś a to najbardziej wiarygodny sposób.. Ja bym proponował przejechać 300 km po zatankowaniu do pełna,dokładniejszy wynik dla ciebie.
Opublikowano 24 Listopada 201213 l Heh niezłe kombinacje, ja bym nerwowo nie wyrobił jadąc i czekając aż zdechnie bez paliwa, szkoda pompy lej pod korek. A tak na marginesie to tragicznie to nie wygląda z tym spalaniem w trasie masz w granicach rekordu ecodrivingu a miasto na krótkich dystansach gdy już zimno na dworze - dla mnie nic nadzwyczajnie wysokiego.
Opublikowano 24 Listopada 201213 l tez jak kupiłem auto to dziwnie liczyłem.. od rezerwy do rezerwy, wtedy wychodzilo mi 15l/100 później sie okazało że 1.6 spala przy normalnej jeździe 8l-8.5l /100.
Opublikowano 25 Listopada 201213 l Mi się udało zejść do 6.5 w trasie bez Klimy ( liczone na dleglosci 1500 km czystej trasy autostradowej )