Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Porada prawna - nie wstawienie się do sądu i przesłanie dowodów pocztą, jest możliwe?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dnia 15/07/2012 r złożyłem pozew w EPU. 24/09/2012 wydano przeciwko pozwanemu nakaz zapłaty ( doręczony 28/09/2012), 12/10/2012 pozwany złożył skuteczny sprzeciw. Sprawa został skierowana do sadu rejonowego w Pabianicach.

1.Mam pytanie do was czemu sprawa został skierowana do sadu Rejonowego w Pabianicach jak ja składając pozew zaznaczyłem, że w ramach nie rozstrzygnięcia aby tą sprawę rozpatrzył sąd w Lublinie? Z racji, tego, że mieszkam w Lublinie.

2. Nie chce się zjawiać na rozprawie w sądzie, ponieważ moim zdaniem wystarczą dowody w postaci rachunków i faktów i pismo w tej sprawie. Sprawa ma się odbyć w sądzie w Pabianicach a koszt paliwa i wolnego w pracy, przekracza koszty.Mam teraz czekać na wezwanie do sądu w Pabianicach? Czy może napisać to pismo, tylko o jakiej treści? Jak ma wyglądać schemat tego pisma? W liście do sądu mam zamieścić oryginalne rachunki czy wystarcza kserokopię? Czy może mam iść do jakiego cokolwiek sadu żeby spisali moje zeznanie i wysłali do sadu w Pabianicach? Nie znam adresu do tego sądu, mam sobie znaleźć na google? Jest taka możliwość?

Opublikowano

Sąd Rejonowy w Pabianicach - Witamy na stronie BIP Sądu Rejonowego w Pabianicach adres to chyba najmniejszy problem:whistling:

Pozatym sam nawarzyłes sprawy, a teraz piszesz że nie chcesz sie zjawiac( bo poszło nie po Twojej mysli, trzeba było brać pod uwage sprzeciw:whistling: )

koszty sąd Ci zwróci jak wygrasz:whistling: o ile odpowiednio o to poprosisz na piśmie, takze nie chowaj czapki teraz do szafy, tylko kończ sprawe jak zacząłes:whistling:

Oskarżony za sprawą obrony mógł bez problemu złozyć wniosek o przeniesienie sprawy do innego sądu i jak widać zrobił to:wink:

Zmiana miejsca rozprawy lub nieobecnosc na rozprawie - Postępowanie karne - Forum prawne - porady prawne - Prawo - Wieszjak.pl - Internauci udzielają porad internautom

Opublikowano
  • Autor

Jak sformułować pismo do sadu odnośnie zwrotu kosztów dojazdu ? Mam rozumieć, że przy mojej wygranej obarczony tymi kosztami będzie pozwany ?