majuDJ Opublikowano 26 Listopada 2012 Opublikowano 26 Listopada 2012 Dnia 15/07/2012 r złożyłem pozew w EPU. 24/09/2012 wydano przeciwko pozwanemu nakaz zapłaty ( doręczony 28/09/2012), 12/10/2012 pozwany złożył skuteczny sprzeciw. Sprawa został skierowana do sadu rejonowego w Pabianicach. 1.Mam pytanie do was czemu sprawa został skierowana do sadu Rejonowego w Pabianicach jak ja składając pozew zaznaczyłem, że w ramach nie rozstrzygnięcia aby tą sprawę rozpatrzył sąd w Lublinie? Z racji, tego, że mieszkam w Lublinie. 2. Nie chce się zjawiać na rozprawie w sądzie, ponieważ moim zdaniem wystarczą dowody w postaci rachunków i faktów i pismo w tej sprawie. Sprawa ma się odbyć w sądzie w Pabianicach a koszt paliwa i wolnego w pracy, przekracza koszty.Mam teraz czekać na wezwanie do sądu w Pabianicach? Czy może napisać to pismo, tylko o jakiej treści? Jak ma wyglądać schemat tego pisma? W liście do sądu mam zamieścić oryginalne rachunki czy wystarcza kserokopię? Czy może mam iść do jakiego cokolwiek sadu żeby spisali moje zeznanie i wysłali do sadu w Pabianicach? Nie znam adresu do tego sądu, mam sobie znaleźć na google? Jest taka możliwość?
Kowi87 Opublikowano 26 Listopada 2012 Opublikowano 26 Listopada 2012 Sąd Rejonowy w Pabianicach - Witamy na stronie BIP Sądu Rejonowego w Pabianicach adres to chyba najmniejszy problem:whistling: Pozatym sam nawarzyłes sprawy, a teraz piszesz że nie chcesz sie zjawiac( bo poszło nie po Twojej mysli, trzeba było brać pod uwage sprzeciw:whistling: ) koszty sąd Ci zwróci jak wygrasz:whistling: o ile odpowiednio o to poprosisz na piśmie, takze nie chowaj czapki teraz do szafy, tylko kończ sprawe jak zacząłes:whistling: Oskarżony za sprawą obrony mógł bez problemu złozyć wniosek o przeniesienie sprawy do innego sądu i jak widać zrobił to:wink: Zmiana miejsca rozprawy lub nieobecnosc na rozprawie - Postępowanie karne - Forum prawne - porady prawne - Prawo - Wieszjak.pl - Internauci udzielają porad internautom
majuDJ Opublikowano 26 Listopada 2012 Autor Opublikowano 26 Listopada 2012 Jak sformułować pismo do sadu odnośnie zwrotu kosztów dojazdu ? Mam rozumieć, że przy mojej wygranej obarczony tymi kosztami będzie pozwany ?
Kowi87 Opublikowano 26 Listopada 2012 Opublikowano 26 Listopada 2012 § Zwrot kosztów dojazdu do sądu na rozprwę
Rekomendowane odpowiedzi