Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Buczenie w glosnikach podlaczonych pod wzmacniacz po wlaczeniu swiatel

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

w aucie wyrzuciłem oryginalny wzmacniacz i wsadziłem inny. Do podłączenia wzmacniacza wykorzystałem istniejące kable sygnałowe. Wszystko gra fajnie, dopóki nie włączę świateł, wtedy w tylnych głośnikach i subwooferze pojawia się buczenie :kwasny:

Jak odepnę kable sygnałowe od wzmacniacza to buczenie ustaje. Na próbę wypiąłem kostkę z radia z wyjściem na wzmacniacz, buczenie nie ustało, więc zakłócenia zbierają się gdzieś po drodze na kablach. Dziwne, bo przy oryginalnym wzmacniaczu nie buczało, może dlatego że miał bardzo słabe wzmocnienie :)

Ma ktoś jakiś pomysł? Dodam, że bardzo bardzo nie chce mi się ciągnąć nowych kabli sygnałowych:kwasny:

Opublikowano

z seryjnymi sygnalowymi cos robiles? przemieszczales itp? Jaki wzmacniacz wsadziles?

Opublikowano
  • Autor
z seryjnymi sygnalowymi cos robiles? przemieszczales itp? Jaki wzmacniacz wsadziles?

Nic z nimi nie robiłem, przedłużyłem je kablem ekranowanym, i na końcu przylutowałem wtyki RCA. Wsadziłem wzmacniacz Gelharda, ale na Dragsterze, który miałem w poprzednim aucie jest to samo.

Właśnie najbardziej dziwi mnie to, że oryginalny wzmacniacz nie buczał, a ten buczy.

Opublikowano

zaklocenia lapie ze swiatel (wiazki). Jak masz mozliwosc, to oddziel wiazke audio od reszty kabli

Opublikowano
  • Autor

Jak będę miał taką możliwość, to położę nowe kable :) Na razie uparcie szukam jakiegoś rozwiązania, żeby tego nie robić :)

edit:

Przepraszam koledzy, ale zmieniam zeznania.

Sprawdziłem jeszcze raz przy odpiętej wtyczce z radia, i zakłócenia są zupełnie inne, cichsze, mniej uciążliwe, i pewnie spowodowane tym, że jeden koniec kabli sygnałowych wisi w powietrzu. Dodatkowo w głośnikach podłączonych do wzmacniacza słychać jak napęd CD zmienia kolejne utwory, cicho, ale słychać.

Czy to znaczy że sieje radio? Czy z tym coś jestem w stanie zrobić?

Pozdrawiam

edit:

Podłączyłem na próbę masę z obudowy radia do masy wyjścia liniowego, buczenie troszeczkę ucichło, ale nie całkiem. Sprawdziłem połączenie między masą radia a masą wyjścia liniowego, jest przerwa.

• 10 lat później...
Opublikowano

Witam odkope trochę temat 

U mnie jest radio RNS-E led i do tego nagłośnienie bose . Wszystko było ładnie pięknie az tu z nikąd zaczęło busem w głośnikach w tylnych lewych drzwiach po włączeniu świateł postojowych nic z tym nie robiłem ale po jakimś czasie przestało ale teraz powróciło z tym że teraz w drzwiach tylnych prawych i również buczy po.wlaczeniu świateł oraz nawet.jak.sa.wylaczone.to buczenia nie ma ale jak włączę.lewy kierunkowskaz to też słychać buczenie ale.tylko.w.tych jednych drzwiach.  Proszę o pomoc jak to zlikwidować bo w ostatnim czasie nic nie montowałem w aucie ani nie przerabiałem w elektryce a pojawiło się z nikąd