Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ABC] Spręzarka klimy raz działa, raz nie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, proszę o pomoc w sprawie klimatyzacji.

Zaznaczę na początku, że klimę mam manualna. Włączam klimę słyszę spadające obroty i załączającą się sprężarkę. Uruchamia sie wiatrak. Ale to powietrze nie jest lodowate, te rurki od klimy tez nie są za zimne. Daje obroty 2 tys i trzymam, po chwili słyszę "cyk" i mam w kabinie lód z nawiewu, rurki tez lodowate, 20 sekund i znów "cyk" i w środku znów letnio. Cała sytuacja sie powtarza na wyższych obrotach.

proszę o pomoc co to może być, czy padające sprężarka? czy jakiś czujnik sam nie wiem. Proszę o rade.

Opublikowano
  • Autor

Właśnie wróciłem od autka i włączam klimę , a wentylator nie działa, stoi i nic nie drgnie :P Chyba trzeba sie do niego dobrać. Czy on może być przyczyną takiego stanu rzeczy?[br]Dopisany: 14 Czerwiec 2008, 14:02 _________________________________________________Sam wentylator działa jak się go podłączy na szybko dodatkowym prądem. Czyli prąd nie dochodzi do wiatraka. Czytałem forum i pisze się o jakimś bezpieczniku pod nogami kierowcy nr 40 ale raczej u mnie takiego nie ma. (zaznaczę klima manualna i była dokładana przez Niemca w 1996 roku).

To zdjęcie kolegi z forum

http://img66.imageshack.us/my.php?image=dsc01346nw4.jpg

i tam widać ten 40

a to u mnie

zdjcie018nd8.th.jpg

Po prawej tak jak u kolegi widac numer 50, po lewej jakis zielony bezpiecznik a 40 brak.

Błagam o radę jak to szukać czy coś !!!!

Opublikowano

Właśnie dlatego klima się odłącza ;)

Podpowiem , że miałem identyczny problem, ale w moim przypadku po prostu umarł wentylator - naprawiłęm go i jest :th:

Opublikowano
  • Autor

U mnie coś jest z elektryką a w tej kwestii nic nie banglam... :( Może ktoś mi pomoże...[br]Dopisany: 14 Czerwiec 2008, 21:56 _________________________________________________Czy nikt nie wie gdzie jest ten przekaźnik czy bezpiecznik???

Opublikowano

U mnie tez jest manual i tez dokładana i mam przekaźniki i bezpieczniki na podszybiu przy obudowie ECU pod taka pokrywka, tylko właczanie wentylatora jest inaczej realizowanie przez podpiecie sie do przewodów od czujnika temp w chłodnicy

Opublikowano

Właśnie wróciłem od autka i włączam klimę , a wentylator nie działa, stoi i nic nie drgnie :P Chyba trzeba sie do niego dobrać. Czy on może być przyczyną takiego stanu rzeczy?[br]Dopisany: 14 Czerwiec 2008, 14:02 _________________________________________________Sam wentylator działa jak się go podłączy na szybko dodatkowym prądem. Czyli prąd nie dochodzi do wiatraka. Czytałem forum i pisze się o jakimś bezpieczniku pod nogami kierowcy nr 40 ale raczej u mnie takiego nie ma. (zaznaczę klima manualna i była dokładana przez Niemca w 1996 roku).

U mnie było tak samo ,bo było zwarcie na kablach do wentylatora i wywalało bezpiecznik pod kierownicą. Dokładne zaizolowanie kabli do wentylatora i wymiana tego bezpiecznika pomogły.