Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wymiana świateł dziennych na LED w zwykłych przednich lampach w Audi A4 B8

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ok. Prawda ze ori tylko ASO . Jak ktoś będzie potrzebował info to priv. Przetestuje patent ale znalazłem gumowe zaslepki za 3 zł za sztukę. Myśle ze będzie igła.

---------- Post dopisany 10-04-2013 at 20:16 ---------- Poprzedni post napisany 26-03-2013 at 21:53 ----------

Znalazłem rozwiazanie. Mozna zakupić np w castoramie zaslepki gumowe do rur pcv o średnicy 50mm tak jest na opakowaniu pasuje idealnie w otwory wystarczy posmarowac sylikonem aby łatwiej weszła i wtedy dodatkowo kapturek będzie miał IP 67 czyli 100% hermetyczny. Jeszcze jedna wskazówka co do wkladania zaslepki w otwór pod spodem lampy trzeba wyciąć na wysokości ok 5mm wytloczenia aby nie opierała się na wtyku zarowki.

Zdjęcie poniżej zaslepki sorki za jakość ale to z internetu bo ja nie zrobiłem. Ale wyglada tak samo ma ok 3 cm wysokości.

image.jpg

---------- Post dopisany at 21:08 ---------- Poprzedni post napisany at 20:16 ----------

image.jpg

Efekt po wymianie

---------- Post dopisany 11-04-2013 at 12:10 ---------- Poprzedni post napisany 10-04-2013 at 21:08 ----------

Ktoś wie gdzie w module elektryki trzeba pozmieniać aby wraz ze światłami mijania nie świeciły postojówki ?

Opublikowano

czarny grill, lampki moim zdaniem pasują :wink: jeszcze halogeny zmień z barwą 8000K, zarówki też na podobną niebieskim odcieniem...

w byte 2 masz możliwość ustawiania świateł- pomoc tu: http://a4-klub.pl/audi-a4-b8-133/upgrade-przednich-zwyklych-lamp-bixenon-led-234482/

09bixenon3.jpg

Opublikowano
Ok. Prawda ze ori tylko ASO . Jak ktoś będzie potrzebował info to priv. Przetestuje patent ale znalazłem gumowe zaslepki za 3 zł za sztukę. Myśle ze będzie igła.

---------- Post dopisany 10-04-2013 at 20:16 ---------- Poprzedni post napisany 26-03-2013 at 21:53 ----------

Znalazłem rozwiazanie. Mozna zakupić np w castoramie zaslepki gumowe do rur pcv o średnicy 50mm tak jest na opakowaniu pasuje idealnie w otwory wystarczy posmarowac sylikonem aby łatwiej weszła i wtedy dodatkowo kapturek będzie miał IP 67 czyli 100% hermetyczny. Jeszcze jedna wskazówka co do wkladania zaslepki w otwór pod spodem lampy trzeba wyciąć na wysokości ok 5mm wytloczenia aby nie opierała się na wtyku zarowki.

Zdjęcie poniżej zaslepki sorki za jakość ale to z internetu bo ja nie zrobiłem. Ale wyglada tak samo ma ok 3 cm wysokości.

http://s15.postimg.org/9ggmr7dx3/image.jpg

---------- Post dopisany at 21:08 ---------- Poprzedni post napisany at 20:16 ----------

http://s15.postimg.org/s1sqxqg53/image.jpg

Efekt po wymianie

---------- Post dopisany 11-04-2013 at 12:10 ---------- Poprzedni post napisany 10-04-2013 at 21:08 ----------

Ktoś wie gdzie w module elektryki trzeba pozmieniać aby wraz ze światłami mijania nie świeciły postojówki ?

Moim skromnym zdaniem - nie da się. :kwasny:

Opublikowano

Szukałem ale nie znalazłem właśnie.

Opublikowano

nie myślałeś żeby wrzucić bixy? przy tym przodzie by wyglądało o niebo lepiej..

Opublikowano

Może pomyśle narazie mam inne potrzeby:D

Opublikowano

Dikson, kupiłeś te dekielki do lampek? Jak tak to podaj link, może być na PW ;)

iPad Tapatalk HD

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

cos ruszyło dalej w tematach ?? interesują mnie te dekle i zarowki do mijania i długich zeby barwa podchodziła....:wink:

Opublikowano

Wszystko opisałem. Darecy zrobił z moimi wskazówkami i jest zadowolony. Kupujesz dekle za 3zl w OBI i zarowki led P13W do tego H7 Osram hyper 5000k i jest GIT.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam może trochę głupie pytanie ,czym robiliście otwory w lampach ?? Otwornicą ? zwykłym wiertłem ??

Opublikowano
Witam może trochę głupie pytanie ,czym robiliście otwory w lampach ?? Otwornicą ? zwykłym wiertłem ??

skalpel, najlepiej ten cienki chirurgiczny :decayed:

plastik jest cienki a masz do wycięcia 4 kółka, w już wyżłobionych i przeznaczonych do tego kanałach. 1 godzina na 2 lampy z montażem i przerwą na kawę :wink:

Opublikowano

A lampy łatwo się wyciąga ?? Czy jest problem ?

Opublikowano

3 śruby od lamp, powinieneś nawet mieć torxa w bagażniku :wink:

...a wcześniej odkręć maskownicę nad grillem.

Opublikowano
3 śruby od lamp, powinieneś nawet mieć torxa w bagażniku :wink:

...a wcześniej odkręć maskownicę nad grillem.

4 śruby :wink:

---------- Post dopisany at 13:38 ---------- Poprzedni post napisany at 12:29 ----------

No to mamy następne ledy w B8:banan:

Robótka całkiem przyjemna :wink:

2013_05_25_348.jpg

Zaślepki idealnie pasują od Paneli drzwiowych VW

2013_05_25_349.jpg

2013_05_25_350.jpg

2013_05_25_351.jpg

2013_05_25_352.jpg

2013_05_25_358.jpg

2013_05_25_360.jpg

Opublikowano

ogarniał już ktoś ledy kierunków w lampach? czy podejdą te same PY24W jak w lampach led np:

py45w-led-d.jpg

fajnie świecą :wink:

PY45W-LED-a.jpg

Opublikowano
ogarniał już ktoś ledy kierunków w lampach? czy podejdą te same PY24W jak w lampach led np:

http://my.frooition.com/080612/images/py45w-led-d.jpg

fajnie świ

http://my.frooition.com/080612/images/PY45W-LED-a.jpg

O to to to to :decayed:

Uprzedziłeś mnie, miałem o to samo pytac :wink:

Chociarz teraz nie wiem co bedzie z moimi lampami bo wczoraj babka mi przy...ała w lewy naroznik:doh:

Cofała sobie kobicina na jednokierunkowej :facepalm:

(stara dobra zasada - wołaj Policje) pozniej nie chciała sie przyznac, ale dostała mandat i po krzyku :naughty:

Opublikowano

Łukasz pamiętaj zasadę: stłuczki i dzwonki to matka modzenia i rezaczy :decayed:

Przydało by się poukładać w tym poście albo zrobić nowy na podstawie tych zdjęci i info w dziale zrób to sam :wink:

Opublikowano
Łukasz pamiętaj zasadę: stłuczki i dzwonki to matka modzenia i rezaczy :decayed:

pierwsza myśl :fool: głupia BABA , ale pozniej włączyło sie myślenie :kox:

I odrazu zapaliła się lampka :travolta: może ledy wlecą :wink:

Opublikowano

napisz do ubezpieczenia że tak przyje..ła, że i z tyłu lampy poszły, dyfuzor itp. :grin: