Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

Migająca kontrolka świec żarowych i Esp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Panowie, mam mały problem - wybrałem się w poprzednią niedzielę do Holandii zrobiłem bez żadnych problemów 1000km, przy tankowaniu auta w Holandii (nawet nie gasiłem silnika) po wyjeździe na autostradę i przekroczeniu prędkości 120km\h zaświeciły mi się kontrolki od świeć i esp. Auto praktycznie nie reaguje wtedy na pedał przyspieszenia tzn jak już byłem rozpędzony do 120km\h to do tych 150 nie był to jakiś problem, ale ruszanie od zera przypominało mi ruszanie ciężarówką załadowaną 24t. Zjechałem zaraz na parking zgasiłem po chwili auto, ponownie uruchomiłem silnik i znów to samo, przekroczenie prędkości 120 i to samo, doleciałem więc do miejscowości docelowej i tak auto zostawiłem. Wczoraj zatankowałem auto do pełna, rozgrzałem je i przejechałem się szybciej i jak na razie problem zniknął. Teraz tak myślę o powrocie do domu, czy może miał ktoś taki przypadek ? Czy ryzykowny jest powrót na kołach tym autem ? Nie mogę podpiąć Vag'a ponieważ nie mam go ze sobą, może ktoś z użytkowników forum , mieszka bądź pracuje i ma Vag'a w okolicach Tilburga ? Miałem wcześniej małe problemy z mocą w aucie, w Polsce mechanik stwierdził że najprawdopodobniej kończy mi się nastawnik zaworu od turbiny, ale wcześniej nie wyskakiwały mi te kontrolki od świeć ani Esp.

Opublikowano

turbawka do czyszczenia. a co do dalszej jazdy to nie wiem ale spokojnie wydaje mi sie ze powinienes dojechac.

Opublikowano

będę w nocy przejeżdzał w piątek mogę pomóc jadę do pl

Opublikowano

dzięki kolego za propozycję, ale powiem tak że codziennie gdzieś tam jeżdżę tym autem i odpukać nic się nie dzieje. Może coś było nie tak z tym paliwem co zalałem w Holandii na stacji. Trochę mnie to dziwi , bo na pewno mają lepsze paliwo niż u nas. Wrócę za tydzień w czwartek do Radomska to skoczę zdiagnozuję problem Vag'iem. A jeśli nie wrócę to mam Asistace do 1000km, także jakoś dam radę . Pozdrawiam

Opublikowano

ok jak cos to prześle Ci numer do mnie ja jadę w piątek w nocy też do radomska mam vaga jak bedziesz na miejscu zadzwon sprawdzimy co mu dolega pozdro szerokości