Maras Opublikowano 9 Grudnia 2012 Opublikowano 9 Grudnia 2012 Witam. Zmienil mi kolega (co sie zna na tym) tranzystor w sterowniku i zalozylem go podlaczylem lapka i usunalem bledy zostal jeden 628 Kontrola parametrow nastawczych zwarcie do plusa. Co to moze byc? Samochodu nie probowalem zapalic bo mruga kontrolka od swiec zarowych. Moze byc tak ze kabelki od sterownika zle przylutowal bo jak odcialem to nie bylem pewny jak kabelki szly. Pomoze ktos?
alest Opublikowano 10 Grudnia 2012 Opublikowano 10 Grudnia 2012 Zmienil mi kolega (co sie zna na tym) tranzystor w sterowniku....Moze byc tak ze kabelki od sterownika zle przylutowal bo jak odcialem to nie bylem pewny jak kabelki szly. Pomoze ktos? ....kolego z całym szacunkiem jak chcesz żeby Ci pomóc? z fusów powróżyć? jaki tranzystor i w jakim sterowniku? tak na logikę, czytając to co wyżej napisałeś to o ile zamiana przewodów może mieć znaczenie to już sam sobie przy takim połączeniu zafundowałeś w najlepszym przypadku 50%-owe prawdopodobieństwo powodzenia w naprawie (o ile wogóle nie zamieniłeś np. +12V z masą ).... ...no a co kolega "co się na tym zna"? skoro zna się na rzeczy i fizycznie widział co ma w rękach to chyba najprędzej będzie w stanie ci pomóc?...
Cin Opublikowano 10 Grudnia 2012 Opublikowano 10 Grudnia 2012 Pewnie chodzi o tranzystorek w pompie paliwa VP44, jeśli to TIP to nawet posiadam taka wolna z oznaczeniem 106C. A ten fachowiec powiedział ci ze wymiana tranzystora jedynie da krótkotrwały skutek, ponieważ problem jest z zacierającym sie tłoko-rozdzielacz. Chyba ze to na handel i ma za brame wyjechać
Maras Opublikowano 10 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 10 Grudnia 2012 samochod kupilem bo mam zamiar wsadzic 1.9 ale ten podobno mial sterownik uszkodzony wiec go mi zrobil tanim kosztem bo chcialem zeby auto zapalilo to bym wiedzial czy silnik moge sprzedac jako sprawny ale nie moge go odpalic i chyba pojdzie na czesci ale dobrze by bylo jakby odpalil ale jest ten blad i nie chce odpalic
Rekomendowane odpowiedzi