Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Nie odpala- czujnik wcisnietego sprzegla??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, czy ktos wie gdzie znalezc czujnik spzegla??

Przy pedale go nie ma?? A szwankuje mi i nie moge czasem odpalic samochodu

Opublikowano

Nie wiem czy to to :wink:

1_SPRZEG_O.jpg

11 - Pompa sprzęgła

12 - Czujnik położenia sprzęgła -G476-

Przełącznik pedału sprzęgła -F36- i przełącznik pedału sprzęgła uruchamiania silnika -F194- zintegrowane .

Można wymieniać tylko razem z pompą sprzęgła

2_SPRZEG_O.jpg

Podczas następujących prac uważać, aby płyn hamulcowy nie dostał się do podszybia lub na znajdującą się poniżej skrzynię biegów. Jeśli jednak do tego dojdzie, należy dokładnie oczyścić to miejsce.

– Zacisnąć przewód powrotny 2 do zbiornika wyrównawczego płynu hamulcowego klamrą do węży , odłączyć przy pompie sprzęgła 1 i zamknąć.

– Odblokować klamrę zabezpieczającą 3 za pomocą wkrętaka i wyciągnąć do oporu.

– Odłączyć przewód rurkowy/wężowy 4.

Wtyczka -poz. 5 pozostaje jeszcze podłączona.

3_SPRZEG_O.jpg

Opublikowano
  • Autor

dziekuje, bardzo pomocne info

---------- Post dopisany 11-12-2012 at 15:55 ---------- Poprzedni post napisany 10-12-2012 at 10:35 ----------

Uzywam programu VAG CAN PRO czy ktos orientuje sie gdzie tam mozna przetestowac ten czujnik??

Nie mam takze wogole komunikacji z IMMO - i wszedzie brak bledow .

Samochod generalnie po wlozeniu kluczyka wlacza stacyjke, grzeje swiece - NIE ODPALA, czasem pokazuje kominikat- zeby wcisnac sprzeglo- zeby odpalic, raz na jakis czas uda sie go odpalic....

Ma ktos jakis pomysl gdzie szukac??

Opublikowano
  • Autor

mam blad tylko w > klimatyzacji/ogrzewanie > sygnal czasu wylaczenia zaplonu

pozatym nic, nie moge znalezc nic do autoryzacji startu/immo

- pomoc techniczna VAG CAN PRO mowi ze nie ma mozliwosci w tym aucie sprawdzic czujnika wcisnietego sprzegla :facepalm: co jest raczej malo prawdopodobne....

nie swieci mi sie tez zadna kontrolka immo - nawet przy wlaczaniu zaplonu (nie ja jezdze tym samochodem wiec nie wiem czy powinna sie zapalac po wlaczeniu zaplonu)

---------- Post dopisany at 20:50 ---------- Poprzedni post napisany at 17:02 ----------

Z nowości:

- samochod odpala za kazdym razem gdy "recznie" odpale rozrusznik (wiec kwestia immo odpada calkowicie)

czy ktos kto ma dostep do ELSY bylby na tyle mily zeby powiedziec:

- ktory przekaznik odpowiada za rozrusznik

- czy da sie sprawdzic kompem czy czujnik wcisnietego sprzegla dziala prawidlowo (musi przeciez sie dac)

- czy da sie sprawdzic stacyjke kompem czy daje sygnal na start rozruchu

dziekuje i pozdrawiam

• 2 lata później...
Opublikowano

- czy da sie sprawdzic kompem czy czujnik wcisnietego sprzegla dziala prawidlowo (musi przeciez sie dac)

Jest to możliwe. Ja też mam problem z odpaleniem (muszę bardzo mocno wcisnąć pedał sprzęgła).

U mnie wygląda to tak...

3e944354d44b86damed.jpg

Na zdjęciu 2. pedał sprzęgła wciskam normalną siłą tak jak przy zmianie biegu (74%) SILNIK NIE ODPALA
Na zdjęciu 3. pedał sprzęgła wciskam dużo mocniej prawie wbija się w podłogę:/ (80%) WTEDY MOGĘ URUCHOMIĆ SILNIK
Na zdjęciu 4. pedał sprzęgła w pozycji normalnej 13% (nie wciskam go)

Może ktoś przy okazji sprawdzić u siebie jak wygląda to procentowo przy wciśniętym i wyciśniętym sprzęgle (czy tak jak u mnie 74% i 13%).

Zauważyłem też, że odbojnik (nr.4 na zdjęciu) przy pedale sprzęgła nie dochodzi do końca wtedy mam te 74% dopiero jak mocno depnę i odbojnik przylega do "podłogi" mam powyżej 82%.1_SPRZEG_O.jpg

Prosił bym jak jest to u was czy pedał sprzęgła przy normalnym wciśnięciu przylega czy jest w powietrzu?

Z góry dziękuje

• 1 rok później...
Opublikowano

Jest to możliwe. Ja też mam problem z odpaleniem (muszę bardzo mocno wcisnąć pedał sprzęgła).

U mnie wygląda to tak...

3e944354d44b86damed.jpg

Na zdjęciu 2. pedał sprzęgła wciskam normalną siłą tak jak przy zmianie biegu (74%) SILNIK NIE ODPALA
Na zdjęciu 3. pedał sprzęgła wciskam dużo mocniej prawie wbija się w podłogę:/ (80%) WTEDY MOGĘ URUCHOMIĆ SILNIK
Na zdjęciu 4. pedał sprzęgła w pozycji normalnej 13% (nie wciskam go)

Może ktoś przy okazji sprawdzić u siebie jak wygląda to procentowo przy wciśniętym i wyciśniętym sprzęgle (czy tak jak u mnie 74% i 13%).

Zauważyłem też, że odbojnik (nr.4 na zdjęciu) przy pedale sprzęgła nie dochodzi do końca wtedy mam te 74% dopiero jak mocno depnę i odbojnik przylega do "podłogi" mam powyżej 82%.1_SPRZEG_O.jpg

Prosił bym jak jest to u was czy pedał sprzęgła przy normalnym wciśnięciu przylega czy jest w powietrzu?

Z góry dziękuje

Podbijam lekko temat :)

Jak można dokonać tego pomiaru za pomocą VCDS? Chodzi mi o pomiar wciśniecia sprzęgła w % a nie tylko 0 lub 1.

Googlowałem mocno i nic ;)

Pozdrawiam

Maciek

Edytowane przez macieek

• 4 lata później...
Opublikowano
W dniu 27.10.2016 o 00:56, macieek napisał:

Podbijam lekko temat :)

Jak można dokonać tego pomiaru za pomocą VCDS? Chodzi mi o pomiar wciśniecia sprzęgła w % a nie tylko 0 lub 1.

Googlowałem mocno i nic ;)

Pozdrawiam

Maciek

Udało Ci się namierzyć gdzie mozna zrobić procentowy pomiar sprzęgła w VCDS ?   Jak nie to w jakim programie mozna to sprawdzić ?