roverck Opublikowano 12 Grudnia 2012 Opublikowano 12 Grudnia 2012 Witam. Jutro odstawiam auto do mechanika w celu wymiany uszczelki pod pokrywą zaworów, kupiłem orginalną uszczelke i masę uszczelniającą dirko z grupy volkswagen. I mam pytanie czy dać mechanikowi wszystko uszczelke i silikon czy tylko samą uszczelkę bo słyszałem opinie że uszczelka sama wystarczy.
maf Opublikowano 12 Grudnia 2012 Opublikowano 12 Grudnia 2012 Niedawno wymieniałem u siebie uszczelkę i założyli mi bez silikonu. Wszystko gra i buczy. Słyszałem, że czasem zamienniki lubią nie do końca pasować i wtedy warto wspomóc się silikonem ale ory uszczelka sama powinna wystarczyć. Ważne jest żeby przed jej założeniem oczyścić powierzchnie styku i pokrywę starannie dokręcić odpowiednimi momentami ale o tym powinien mechanior wiedzieć :-)
grucha1 Opublikowano 12 Grudnia 2012 Opublikowano 12 Grudnia 2012 Sam pod domem wymienialem uszczelke, 15min roboty - uszczelka nie orginalna i bez sylikonu i trzyma
Marc!n Opublikowano 12 Grudnia 2012 Opublikowano 12 Grudnia 2012 Też sam wymieniałem na nieoryginalną bez sylikonu i jest ok
grucha1 Opublikowano 13 Grudnia 2012 Opublikowano 13 Grudnia 2012 Kolego opłaca Ci sie to dawac do mechanika? Sam pod domem z zestawem podstawowych narzedzi to wymienisz(klucz, nasadka 13, przedłuzka)
prezes-a Opublikowano 14 Grudnia 2012 Opublikowano 14 Grudnia 2012 To bardzo prosta wymiana. Ja ostatnio to robiłem. Wystarczy sama uszczelka, ale trzeba pamiętać o odpowiedniej kolejności dokręcania nakrętek - najlepiej tak jak to jest przy głowicy
Rekomendowane odpowiedzi