Skocz do zawartości
IGNOROWANY

problem z alarmem Audi A4 B6 2002r

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Od kilku dni meczy mnie alarm w Audi a4 b6 2002r mojego sasiada ktory aktywuje sie sam.

Po przyjzeniu sie problemowi blizej znalazlem usterke w drzwiach pasazera przod ( w oslonie gumowej miedzy drzwiamy a slupkiem byl urwany brazowy przewod.

Z tego powodu na liczniku nie pokazywalo kiedy drzwi sa otwarte i swiatlo wewnetrzne rowniez nie reagowalo.

Druga usterka byla wtyczka wewnatrz drzwi ktora podlaczona jest do zamka. Objawy byly takie same jak przy pierwszej usterce drzwi przednich pasazera.

Wiec znalazlem problem z wtyczka kiedy ja poruszalem wszystko wrocilo do normy podswietlenie normalnie zaczelo dzialac jak ina liczniku rowniez pokazuje

otwarcie/zamkniecie drzwi. Myslalem ze to jest ten problem ktory powoduje ze alarm sam sie aktywuje. Lecz radosc nie trwala dlugo poniewaz po jakis 2godz alarm znow sie aktywowal.

Teraz juz jestem bezradny i nie wiem czego szukac.

Dodam jeszcze ze otwarcie/zamkniecie bagaznika i maski pokazuje poprawnie na liczniku poprawnie.

Myslalem jeszcze o czujnikach ruchu ale nie moge ich znalezc oraz przycisku ktorym mozna by je wylaczyc.

Vag pokazal jeszcze ze mam zwarcie na antenie , na swietle stopu, oraz blad czujnika polozenia kierownicy.

Prosze moze ktos mogl by cos doradzic co i gdzie mozna by sprawdzic zeby pozbyc sie tego klopotu.

Z gory serdecznie dziekuje i czekam na jaka kolwiek pomoc.