Skocz do zawartości
IGNOROWANY

róznica koloru lakieru 98r a 97r?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czy lakier o numerze LY7L z auta z roku 97 rózni sie od lakieru z auta z 98 r?bo ktos napisał ze rózni sie odcieniem.ile w tym prawdy bo chce kupic drzwi i sie wacham.

I jeszcze jedno czy ktos z rybnika mógł by obejrzec takie drzwi bo jakis gosciu własnie z Rybnika takie maa do sprzedania.

Opublikowano

może się różnic, ale to zależy od tego w jakim stanie jest lakier,np bardziej porysowany wydaje się jaśniejszy (szczególnie w ciemnych odcieniach), lub jeżeli ktoś juz te drzwi wcześniej lakierował lub polerował. Fabryczny lakier o takim samym kodzie nie powinien się różnić :wink:

Opublikowano

czyli jak bym takowe dzrwi załozył i wypolerował całe auto to nie powinno byc róznicy?

Opublikowano

niekoniecznie. poszukaj w necie, jest gdzieś katalog lakierów, zobacz czy w tych rocznikach był ten kolor w innych odcieniach (kodach). jeśli drzwi będą w takim samym odcieniu to po dobrej polerce nie powinno być różnicy ;) jeśli będzie inny odcień (kod) to nawet po polerce będzie różnica ;)

Opublikowano

ja, kupilem blotnik rok po roku (moje auto koniec 95 nowy z 96).... i pomimo tego samego nr koloru trzeba bylo malowac....

Opublikowano

bo do tego dochodzi, czy stało w garażu czy na słońcu pewnie.

Opublikowano

napewno warunki atmosferyczne maja kluczowe znaczenie...

Opublikowano
niekoniecznie. poszukaj w necie, jest gdzieś katalog lakierów, zobacz czy w tych rocznikach był ten kolor w innych odcieniach (kodach). jeśli drzwi będą w takim samym odcieniu to po dobrej polerce nie powinno być różnicy ;) jeśli będzie inny odcień (kod) to nawet po polerce będzie różnica ;)

o jakie kody ci chodzi.bo ja pisałem ze jest to kod LY7L.tylko rok inny.

Opublikowano

taki sam kolor ale w innych odcieniach ma inny kod. każdy odcień lakieru ma inny kod (fabryczny).

dlatego piszę, że tym bardziej w kolejnym roczniku może być inny kod lakieru (bo będzie inny odcień).

Opublikowano

jezeli jest kod lakieruLY7L na accie z 97 r to ten sam kod LY7L NA AUCIE Z 98 r bedzie miał inny odcien?

Opublikowano

źle mnie chyba zrozumiałeś.

mówię, że mogą kolory różnić się fabrycznie - czyli inny odcień = inny kod.

ale kolor o tym samym kodzie też może się różnić - czytaj wyżej.