karolwil Opublikowano 20 Grudnia 2012 Opublikowano 20 Grudnia 2012 Witam mam problem w swoim samochodzie audi A4 b7 2005 2.0 TDI ,mechanik stwierdził skoki napięcia dochodzącego do wentylatora chłodnicy.Załącza ten wentylator co pare sekund z niskich obrotów do wysokich.Proszę o pomoc w tej sprawie . POZDRAWIAM -skoki napięcia stwierdzone na kostce zasilającej biegnącej do wentylatora chłodnicy wartość 2,91 ----> 2,67 -77 załącza wentylator. Co może być przyczyną takiego skoku napięcia , na komputerze brak błędów.
Stolkien Opublikowano 20 Grudnia 2012 Opublikowano 20 Grudnia 2012 wentylator ma 2 grube przewody + i - dwa pozostałe to sterowanie. myslę że to problem sterownika Wentylatora.
karolwil Opublikowano 20 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 20 Grudnia 2012 Dzięki a czy taki sterownik można wymienić? ---------- Post dopisany at 22:51 ---------- Poprzedni post napisany at 22:49 ---------- Przypomniało mi się było sprawdzane to nie ten sterownik ,po przełożeniu od takiego samego a4 b7 dalej to samo ...
Stolkien Opublikowano 20 Grudnia 2012 Opublikowano 20 Grudnia 2012 Tak jak na PW. VAG i sprzedzenie wszystkich trzech czujników ( odczyty mogą skakać )
wojtek26 Opublikowano 21 Grudnia 2012 Opublikowano 21 Grudnia 2012 Sprawdz czy nie masz wody w skrzynce na podszybiu, brat miał takie cyrki z wentylatorem tylko że w B6. Po zdjęciu pokrywy od ECU wszystko pływało, po osuszeniu wymianie przekaźników ( zardzewiałe) wszystko sie uspokoiło.
karolwil Opublikowano 23 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 23 Grudnia 2012 dzięki sprawdze w najblizszsym czasie.
chris061 Opublikowano 7 Marca 2016 Opublikowano 7 Marca 2016 (edytowane) Witam, mam podobny problem, czasami włączają się wentylatory z przodu przy wyłączonym silniku. w efekcie bateria rozładowana. Ktoś sobie z tym poradził ? Problem rozwiązany http://a4-klub.pl/index.php?/topic/72308-b6-alt-dziwne-zachowanie-zalacza-sie-wentylator-chlodnicy-prosba-o-pomocsugestie/ Edytowane 7 Marca 2016 przez chris061
Rekomendowane odpowiedzi