Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Brak mocy, dusi sie przy mocnym obciazeniu.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Problem wygląda następująco: Od kiedy kupiłem mojego szerszenia, przy mocniejszym przyciśnięciu gazu autko dławi się, "pierdzi", trzęsie i zamula, ale jak stopniowo dodaje gazu (z tempem przyspieszania) to wszystko śmiga i hula.

Jestem nowy w temacie diagnostyki VAGiem bo wcześniej miałem tylko styczność z wtryskiem mechanicznym i wiem ze logi są pomieszane, i ze niepotrzebnie zlogowalem wszystko jak leci, ale wciąż się uczę.

Na moje oko jest za mala dawka paliwa i lambda oscyluje, ale może mi ktoś podpowie co mogę z tym fantem zrobić?

Log (3 - 001,002,003)

Log (0 - 004,005,006)

Log (4 - 007,008,009)

Log (1 - 010,011,012)

Log (5 - 013,014,015)

Log (2 - 016,017,018)

Log (6 - 019,020,021)

I jeszcze dzięki z gory za nie zlinczowanie mnie za brak ogarnięcia tematu....:notworthy:

Opublikowano

zrób porzadne logi z bloku 2 13 2 7 i 2 25 . logi robisz na 3 biegu od 1500-6500 obr z noga cały czas wcisnieta do podłogi .

Opublikowano
  • Autor

Postaram się, ale nie mam za bardzo miejsca do takiego rozpędu, a przy obecnych warunkach na półwyspie wszystko powyżej 100km\h to samobójstwo.

A z tego co tu jest nie da się nic ogarnąć?

Opublikowano

niestety nie darady z tych logów nie darady nic stwierdzic .

Opublikowano
  • Autor

ok, zapinam VAG-a i lecę logowac.

czy jeszcze jakieś bloki powinienem zrobić oprócz tych co podałeś?

---------- Post dopisany at 15:26 ---------- Poprzedni post napisany at 10:38 ----------

Log (0 - 002,025)

Log (1 - 002,013)

Log (2 - 002,007)

Zrobiłem, w miare możliwości starałem się kręcić do tych 6500, to mi raz baran na czołówke wyleciał...:kwasny:

Opublikowano

logi sa zrobione dobrze .w tych logach widac 2 problemy .

- szalejace wysterowanie n75 i to ono powoduje szarpanie .n75 do wymiany .

-odbiegajace wskazania od normy sondy . moze byc to spowodowane przez n75 .kiedy wymieniałes swiece ?

Opublikowano
  • Autor

Dzięki, n75 wymienię.

Świece wymieniałem tydzień temu.

Opublikowano

jakie swiece załorzyłes ? po wymianie n75 powtórz logi .

Opublikowano
  • Autor

Wrzuciłem NGK.

Po swietach sie zabiore za n75 i odezwe sie tutaj.

Wesołych.

Opublikowano

dokładnie chodzi mi o symbol tych swiec . powiny byc to 1 elektrodowe platynowe .

Opublikowano
  • Autor

Jeżdżę i szukam w okolicy ale żaden sklep z częściami nie posiada zaworku na stanie ani nawet na zamówienie.

Za to znalazłem ta oto aukcje:

ZAWÓR REGULACYJNY CIŚNIENIA DOŁADOWANIA PIERBURG O (2862753920) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Bedzie OK?

• 5 tygodni później...
Opublikowano
  • Autor

N75 wymieniłem, i przy zmianie na TIP zauważyłem ze wężyk od kolektora do turbiny (o ile dobrze zrozumiałem to zawór WG) był popękany i sparciały, wiec przypuszczam ze to przez niego to zamulenie, dzisiaj podjade po nowy i dam znać czy coś pomogło bo na razie to wciąż muli.

Co do świec to są to NGK N37 PFR6Q.

---------- Post dopisany 29-01-2013 at 18:14 ---------- Poprzedni post napisany 08-01-2013 at 13:49 ----------

Log (0 - 002,007)

Log (1 - 002,013)

Log (2 - 002,025)

Wymieniłem wężyk kolektor-DV, wymieniłem N75 problem nie ustepuje.

Z tego co widze lambda dalej szaleje, tylko moze mi ktos jeszcze potwierdzic czy aby napewno?

Auto dalej muli przy pelnym wcisnieciu gazu, szarpie kiedy chce, i czasami wydobywa sie dzwiek "źrebaka" z okolicy dolotu.

Opublikowano

lamda dalej szaleje , czasy wtrysków sa za krutkie przydało by sie zmierzyc cisnienie i wysterowanie n75 jest troche dziwne .nikt nie grzebał gruszcze ?

Opublikowano
  • Autor

No raczej nikt tam nie grzebał, tak jak mówiłem auto kupiłem niedawno, a poprzedni właściciel sam nawet radia nie potrafił wymienic więc wątpie zeby cos tam było namodzone. DV wyglada troche staro. Chyba oddam auto do AZ niech oni się z tym bawią bo widze że to grubsza sprawa jest.

• 5 tygodni później...
Opublikowano

i co kolego poradziles sobie z problemem?

Opublikowano
  • Autor

Tak, chłopaki w AZ wynaleźli że to kilka rzeczy. Miedzy innymi:

-Pompa i filtr paliwa

-Cewki (wymieniony komplet)

-Przepływka

Do tego wymienili parę wężyków podciśnienia, przeczyścili przepustnice, kolektor dolotowy i wtryski.

Tera zapiernicza aż miło.:wink:

Opublikowano

i ile cię kosztowała wizyta w AZ?

Opublikowano
  • Autor

w sumie zapłaciłem 2100zł części nówki i masa roboty z przekładaniem, bo nie wiadomo było co mu tak naprawde dolega