Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVF] różnica między 18" a 17"

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

siemka! mam pytanie odnośnie komfortu na 18" felgach! jeżdzę teraz na 225/45 r17 a chcę zmienić na 225/40 r18! poproszę o wypowiedz kolegów którzy naprawdę sporo jeżdzą po mieście ( ja robię ok 150 km dziennie) a nie tych którzy zrobią 10 km tygodniowo i się mądrzą!

jest duża róznica w komforcie? da się wogóle na takim profilu śmigać po Warszawie? czy może jest padaka? no i jeszcze zapytam czy zawieszenie nie dostanie bardzo po d*pie?

pozdro

Opublikowano

Bartek, Ty jezdzisz jako taxi, odpusc 18" :wink4:

Opublikowano

Ja zmieniłem felunek z 17stki 225/45/17 na 18stki 245/40/18 , różnica jest ale dla mnie naprawde nie wielka, mi sie bardzo fajnie jeździ na 18stkach :th:

ps. jesli Taxi to moze faktycznie odpusc :gwizdanie:

Opublikowano

jak bym miał jeździć tyle kilosów po wawie, to bym sobie darował inwestowanie w 18" :thumbdown:

Opublikowano

Na taxi :no: :no: tak jak my kezdzimy na codzień nie jest żle.między 17 a 18 nie ma różnicy.

Pytanie jakie jeszcze zawieszenie masz :mysli: i ile w dół :mysli:

Opublikowano
  • Autor

Na taxi :no: :no: tak jak my kezdzimy na codzień nie jest żle.między 17 a 18 nie ma różnicy.

Pytanie jakie jeszcze zawieszenie masz :mysli: i ile w dół :mysli:

na razie jest standart ale bedzie -30mm

Opublikowano

na razie jest standart ale bedzie -30mm

to 18 scie i taka zaiwecha na taryfe moze byc za dużo :gwizdanie:

Opublikowano

jak siądzie 5 osób plus bagaż to może być lipa :wink4:

Opublikowano

jak siądzie 5 osób plus bagaż to może być lipa :wink4:

Jesli zmienia sie amory oraz sprezyny, to auto nawet nie siadzie (testowalem).

Opublikowano

ale co wtedy z komfortem? taxi z założenia ma być komfortowe a jeśli będzie beton? :naughty:

Opublikowano

Powiem szczerze, ze na trasie 500km w 5 osob i pelnym bagaznikiem jechalo mi sie lepiej niz na pusto... Lepszy docisk i lepiej amori wybieraly wszelke nierownosci, dziury... :blink: - to tak OT.

A co do komfortu w TAXI - to ja bym nie obnizal auta... Dzis pojezdzilem sporo po wawie, w roznych jej zakamarkach i na moim 1BV jest naprawde kiepsko, a co dopiero jakby mial spedzac cale dnie za kolkiem na tych ulicach... Dramat.

Opublikowano
  • Autor

Powiem szczerze, ze na trasie 500km w 5 osob i pelnym bagaznikiem jechalo mi sie lepiej niz na pusto... Lepszy docisk i lepiej amori wybieraly wszelke nierownosci, dziury... :blink: - to tak OT.

A co do komfortu w TAXI - to ja bym nie obnizal auta... Dzis pojezdzilem sporo po wawie, w roznych jej zakamarkach i na moim 1BV jest naprawde kiepsko, a co dopiero jakby mial spedzac cale dnie za kolkiem na tych ulicach... Dramat.

no fakt nie jest za ciekawie! mam jeszcze inną myśl! gleba - 30mm i wtedy koła 205/55 R16! co wy na to?

Opublikowano

no fakt nie jest za ciekawie! mam jeszcze inną myśl! gleba - 30mm i wtedy koła 205/55 R16! co wy na to?

Konfort super :th: ale co z wyglądem :gwizdanie:

Ja mam 30 mm i wcześniej miałem 17 cali może taka opcja :mysli:

kolega ma założone 215/55/16 i powiem że nieżle wygląda :)

albo wyglad albo konfort :) gdyby nie to TAXI :kox:

Opublikowano

Ja zmieniłem felunek z 17stki 225/45/17 na 18stki 245/40/18 , różnica jest ale dla mnie naprawde nie wielka, mi sie bardzo fajnie jeździ na 18stkach :th:

ps. jesli Taxi to moze faktycznie odpusc :gwizdanie:

mam pytanko , jakie masz ET i jak szeroka felge, zawias wiem ?, ze 1BE.

Opublikowano

mam pytanko , jakie masz ET i jak szeroka felge, zawias wiem ?, ze 1BE.

ET 42 chyba lub 43 fela 8 cali :gwizdanie:

Opublikowano

1BV ET35 8 cali :)[br]Dopisany: 18 Czerwiec 2008, 13:40 _________________________________________________18 cali

Opublikowano
  • Autor

Konfort super :th: ale co z wyglądem :gwizdanie:

Ja mam 30 mm i wcześniej miałem 17 cali może taka opcja :mysli:

kolega ma założone 215/55/16 i powiem że nieżle wygląda :)

albo wyglad albo konfort :) gdyby nie to TAXI :kox:

a myslicie że przy obniżonym zawieszeniu będzie aż taka widoczna różnica między 17" a 16"? bo kolega ma passata b6 na 205/55/16 i obniżonej zawieszce i wygląda całkiem spoko! muszę mieć też do cholery wygląd bo ja w 99% jeżdzę na lotnisku i woże tych Vipów, wiec furak musi jakoś wygladać! sam już nie wiem! dodam jeszcze że trochę leci mi już zawieszenie przez te 17! wszystkie górne wachacze i jeden nosny ;(

co robić ?????

Opublikowano

co robić ?????

Wymienić wahacze :naughty:

A tak na serio to na B5 16 z opnami 205/55 jeszcze jako tako wyglądają ...ale na B6 to juz za mało . Ja bym został na Twoim miejscu przy 17 :wink4:

Opublikowano

dawaj 19 , nie bądz mięczak :naughty:

Opublikowano
  • Autor

dawaj 19 , nie bądz mięczak :naughty:

gdybym tak nie śmigał po mieście to nawet bym się nie zawachał :kox:[br]Dopisany: 19 Czerwiec 2008, 00:30 _________________________________________________

co robić ?????

Wymienić wahacze :naughty:

A tak na serio to na B5 16 z opnami 205/55 jeszcze jako tako wyglądają ...ale na B6 to juz za mało . Ja bym został na Twoim miejscu przy 17 :wink4:

a jak to jest z tym zuzyciem zawieszenia na 17"? jest to prawda czy głupoty?