Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVF] różnica między 18" a 17"

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
a jak to jest z tym zuzyciem zawieszenia na 17"? jest to prawda czy głupoty?

nie słuchaj ludzi którzy nigdy nie jeździli na 17" tylko gdzieś tam , coś od kogoś usłyszeli. Wszystko zależy od stylu jazdy.

Opublikowano

Wyszstko zależy jak kto jeżdzi i od wahaczy jakie założysz.

Poczekaj z kupnem felg ,załóż zawieszkę i poproś kumpla o przymiarkę.Zobaczysz jaka różnica. :)

Jak chcesz zrobić wrażenie to A6 A8 :) kołnieżyki się nie znają.Dla nich tylko wygoda się liczy i czas :)

Opublikowano
  • Autor

a co macie na myśli przez zależy jak kto jeżdzi? jeżdzi się chyba normalnie tak jak wszyscy

nie chyba debili którzy specjalnie wjeżdzają w dziury! jeżdzi się tak aby ominąć co się da

tak mi się bynajmniej wydaje :mysli:

Opublikowano

jeden jeździ bardziej uważnie, a drugi nie-simple. jeden przejeżdża po dziurach 50km/h , a drugi 20...o tym właśnie mowię.

Opublikowano
  • Autor

no to ja zaliczam się raczej do tych drugich :>

Opublikowano

A kiedy zawiecha,bo juz będzie inna jazda a co dopiero na 18 :)

Opublikowano
  • Autor

dobra! dzięki za pomoc! na razie zostają 17" a zawiechę zmienię przy okazji wymiany wachaczy! zrobię wszystko za jednym zamachem

strzała

Opublikowano

Sluszna i rozsadna decyzja :)

Pozwole sobie odswiezyc temat.

Dzis przesiadlem sie z 17" 235/45 na 18" 225/40 i roznica w komforcie jest wyczuwalna, oczywiscie na minus*. Nie ma tragedii, ale jesli ktos mowi, ze nie ma roznicy to jest w bledzie :) Opony mam praktycznie te same, wiec nie jest to efekt "innej gumy".

Roznice na plus, to lepsze prowadzenie sie auta, wyglad, w zakrety wchodzi sie lepiej, jakby latwiej... domyslam sie, ze to efekt nizszego profilu/innego cisnienia w oponie.

* musze jeszcze sprawdzic ile barow mi napompowali :D

Opublikowano

taka mała różnica ,że jest praktycznie nie odczuwalna :gwizdanie: :gwizdanie:

Opublikowano

Hej Ja jeżdżę na Pirelkach 235/40 ZR18 Pzero Rosso i muszę przyznać że to ciągła walka inna historia na autostradzie a dodatkowa moja furka jest na sportowym zawieszeniu. Szczerze odpuśćjak na jazdę 150km dziennie. Musisz wybrać albo prawdziwy samochód sportowy którego jednym z elementów są koła 18' albo light nie ma nic po środku które możesz nazwać sportowa jazdą.Pozdrawiam

Opublikowano

Flyer:

Dzis przesiadlem sie z 17" 235/45 na 18" 225/40 i roznica w komforcie jest wyczuwalna, oczywiscie na minus*. Nie ma tragedii, ale jesli ktos mowi, ze nie ma roznicy to jest w bledzie Opony mam praktycznie te same, wiec nie jest to efekt "innej gumy".

waskipl:

taka mała różnica ,że jest praktycznie nie odczuwalna

Widzę, że zdania są jednak podzielone.

U mnie aktualnie, jeszcze na 17" 225/45 jest twardo i nie da się tego ukryć.

Tak na marginesie, jeżdżę też toyotą mr2 spyder, która z założenia ma wyjątkowo sportową charakterystkę zawieszenia i komfort jazdy jest nieporównywalnie lepszy od tego, który oferuje moja A4 - obecnie na 17".

Opublikowano

Jesli latasz na 225/45/17 to zeby miec podobny komfort na 18" bedziesz musial pewnie wsadzic 235/40/18