Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Błędy silnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Kilka dni temu podłączyłem autko pod komputer i ten wskazał mi następujące błędy:

silnik 561 i 16505

poduszka powietrzna 1025

audi a4 b5 1.8T 150km rok 95

proszę o pomoc

Opublikowano

Błędy 561 to: Kraniec regulacji składu mieszanki

16505: czujnik położenia przepustnicy(potencjomert) lub jego obwód,mało prawdopodobny sygnał.

Takie cos znalazłem u siebie

Opublikowano

Wykasuj błędy i po kilku dniach podepnij auto ponownie bo błędy może były sporadyczne po jakimś dłubaniu przy aucie :naughty:

Opublikowano

Dobrze ale co to znaczy ?Czy to ma zwiazek z sonda lambda.Auto pali mi jak szalone według moich wyliczen 16 litrów:facepalm:Moze to ma jakis z tym związek?

Opublikowano

Kod 16505 - P0121 4079 Potencjometr przepustnicy TPS. Już kiedyś był taki temat tego potencjometru się chyba nie wymienia tylko cała przepustnica do wymiany. Ale zrób jeszcze jak kolega grzes1150 i zobacz co się będzie działo :) i wpływ na spalanie to ma :)

Opublikowano

Witam

Auto ma błąd P0010 gubi prace, szarpie i wkręca się tylko do 4000obr/min jaka może być tego przyczyna ?

Audi A4 B8 2.0 TFSI QUATTRO

Proszę o pomoc

Opublikowano

twój błąd to: P0010 Obwód nastawnika kąta ustawienia wałka rozrządu 'A'. więc już wiadomo co do wymiany :)

Opublikowano
twój błąd to: P0010 Obwód nastawnika kąta ustawienia wałka rozrządu 'A'. więc już wiadomo co do wymiany :)

czyli konkretnie co jest do wymiany??