Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Buczenie - przedział 2100-2300 obr.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam jak sprawdzic stan plecionki zeby nie wymieniac na darmo.

Opublikowano

Mam to samo, do tego w wyższym przedziale 2700-3000 podobnie.

Plecionka u mnie wizualnie wygląda OK, próbowałem poruszać nią trochę to jest strasznie sztywna. Nie wiem czy tak powinno być skoro ma tłumić drgania :mysli:

Widziałem już plecionki przez które można było słońce oglądać, takie z pewnością kwalifikują się do wymiany :>

Może to coś z katalizatorem, jak jest częściowo "wydmuchany" to puszka robi rezonans w pewnym zakresie obrotów :mysli:

Dodam jeszcze że moje autko ma przejechane jakieś 250k km.

Jeśli mieliście podobne doświadczenia piszcie! Może uda się rozwikłać zagadkę :confused4:

Opublikowano

plecionka moze wygladc na nową z zewnątrz i od srodka ale pod powłoką jest sprezyna która obniza drgania silnika , ale zeby buczało to raczej by było widac z zewnatrz przetarcie

Opublikowano

ja mam to "buczenie" w okolicy 1600-1800 obr/min, kolega ma paska i buczy mu w przedziale troche wyzszym, pytałem znawców i dostelem wiadomosc ze to cały ukłąd wydechowy przy odpowiednich obrotach wpada w rezonans to nie jest wina plecionki proponuje sprawdzić wszystkie zawieszki gumowe na wydechu i czy wszystko jest dobrze poskrecane :kox:

Opublikowano
  • Autor

witam ,bylem u mechanika i mam załozoną drugą plecionke na srodku wydechu .Ktos ja zamontowal i podwiesił cały wydech na dodatkowych wieszakach i pod wpływem drgań dotyka blachy co jest przykręcona do podwozia i to powoduje buczenie .Mech wstawił gumowe tulejki i troche jest lepiej , juz tak nie buczy . Zeby całkiem wyeliminować buczenie to trzeba bedzie wyciac tą plecionke i wstawic rure .Pytanie tylko po co ktoś montował drugą co to daje?

Opublikowano

Drugą plecionke montuje się do ustabilizowania drgań wydechu (komuś nie chciało się wymontować i wymienić plecionki przy katalizatorze) dlatego niektórzy fachowcy od tłumików idą na łatwizne i dorabiają jeszcze jedno łącze elastyczne.Niestety z czasem i ono się niszczy co prowadzi do tego że i tak trzeba wymienić łącze elastyczne przy katalizatorze.