Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Pomoc w doborze zawieszenia sportowego

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Już od dłuższego czasu czytam wątki na temat zawieszenia sportowego i jednak potrzebuje pomocy.

Mam Avanta AFN za zawieszeniu 1BA i chce je trochę obniżyć żeby nie wyglądało jak auto pożyczone od dziadka bo teraz wygląda jak koza:decayed:

Nie mam doświadczenia na temat sportowego zawieszenia i dlatego proszę o pomoc.

Chce obniżyć auto około 4cm ale jednocześnie chce zachować trochę komfortu, nie chce z auta robić taczki do tego planuje założyć koła 17" z oponami 205/50.

Co wybrać gwint czy jakieś sportowe 40/40? Czy jest różnica w twardości między gwintem a takim 40/40? Wszystko jest zależne pewnie od firmy poszukuje jako takiego kompromisu między komfortem a efektem wizualnym, jest takie coś w ogóle możliwe? Mój budżet skromny bo do 1000zł powiedzmy.

Co wybrać? Jaką firmę i czy lepiej nówkę czy używkę lepszej firmy?

Opublikowano

Witam.czytam tego posta i mysle tak tez miałem ten sam problem, mechanik wymienił mi sprezyny z amorkami i zrobił mi z auta woz drabiniasty.Ja zrobiłem tak i to jest moja propozycja włozyłem zawias z s-line to jest bodajze zawieszenie 1 be jezeli sie myle poprawcie nie pamietam,ale konfort zachowałem i wyglad tez jezdzde juz prawie rok.W twoim temacie obnizenie auta o 4 cm nie zachowasz konfortu ale znowu auto sie przykleji do drogi i poprawi konfort jazdy.jak masz sporo kaski to najlepiej jest wrzucic gwint dobrej firmy nie pakuj lipy twoje bezpieczenstwo a juz jak sie zdecydujesz to proponuje ori 225/45/17

7,5 cala.Opona wedle zyczenia ja mam bridgistone potenza run flat ,lub jakis michał albo continental zaden chinol..Pozdarwiam

Opublikowano
  • Autor

Przy 225/45 auto zmuli i będzie pewnie trochę więcej paliło dlatego wole te 205/50. Chce audi trochę obniżyć i usztywnić bo jest dla mnie za miękkie. Znalazłem takie coś

2893133387.jpg

<br /><br />

2893133387_2.jpg

<br /><br />

Dobry to wybór czy nie? Cena 400zł

Opublikowano

h&r firma spoko cena tez nie najgorsza tylko zeby nie były zuzyte to ok.Ale bedzie twardo.Wyglad sie poprawi i jazda tez ale komfort stracisz.tylko niech beda -30mm nie wiecej obnizenie bo jak wiecej powyzej 30stki to zrobisz taczke.Pozdro.

---------- Post dopisany at 22:48 ---------- Poprzedni post napisany at 22:45 ----------

A jezeli chodzi o profil gumy jaki napisałes to przy 17 bedzie to niezaciekawie wygladalo z tym zawiasem bo profil 50 to bedzie taki balonik i 205 za waskie te parametry pasuja do 16 a ja nie jestem zwolennikiem małych kułek.

Opublikowano

kolego bj330, proponuję najpierw trochę się zorientować w temacie, a później odpowiadać :wink: profill opony to procent w stosunku do jej szerokości, np. opona 225/45, ma prawie tą samą wysokość profilu co 205/50 r17, a szerokośc 205 jest spoko, nie będzie ci przymulać auta i spalanie nie wzrośnie.

Za ten zawias H&R cena dobra, jeśli to sprawne. Ja sa same sprężyny (nowe) H&R płaciłem 450zł :wink:

w tym budżecie możesz też pomyśleć nad nowym zawiasem od MTS

Opublikowano

Dzieki kolego Zychu za poprawke nie pisalem tej informacji o oponach ze jestem w tym dobry tylko ja mam taki zestaw w aucie i to polecam a to ze zamula auto nie odczuwam a jezeli chodzi o wieksze spalanie cos kosztem czegos ale ile wiecej spali ja tego nawet nie licze.Pozdaro

Opublikowano

Na -30 i feldze 17" jeżdzi się normalnie (u mnie siedzi taki kit KW od 1,5roku) więc nie ma co sie bać o komfort :decayed: no nie będzie tak jak na 15" ale coś za coś. Tak jak Zychu pisze, 205/50 i 225/45 w przeliczeniu to to samo (mam taki zestaw) a różnica w spalaniu niewielka. Naciągnij oponkę 205/50 na felge 8" i będzie :thumbup1:

Jeśi masz do dyspozycji 1000zł to ja szukał bym gwinta, używki ale markowej bo czasami sie trafiają w fajnym stanie.