Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Paktronic - problem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czytając trochę forum, zauważyłem że sporo osób ma problem z prawidłowym funkcjonowaniem paktronicu,

W początkach problemu PDC prawidłowo działał na przemian z psuciem się, z tym że z upływem czasu prawidłowego działania było mniej. W końcu zepsuł się na amen i teraz słychać tylko długi sygnał po wrzuceniu wstecznego. Po przeczytaniu kilku postów o problemach doszedłem do wniosku że nie działa mi tylny prawy czujnik (dokonałem sprawdzenia tak jak polecił któryś z użytkowników, czyli po włączeniu PDC przystawiałem ucho do każdego czujnika).

Dzisiaj aby potwierdzić działanie pojechałem do mechanika by podpiął VAG i zobaczył czy pokazuje błąd tego czujnika, i upewnić się przed kupieniem czujnika że faktycznie w tym jest problem. Jak mi wytłumaczył mechanik jest problem "połączena się Vagiem z parktroniciem". Mechanik stwierdził, że samochód normalnie łączy się w Vagiem, ale nie może się połączyć z parktroniciem. Jako, że nigdy nie używałem Vaga to nie bardzo wiem o co biega. Ogólnie zostało przy tym bym przyjechał po nowym roku bo nad tym trzeba dłużej posiedzieć, i że skoro nie może się połączyć z parktroniciem to być może coś w całym systemie parktronic się popsuło a nie że to wina czujnika.

Może ktoś miał podobny problem?

Opublikowano

heh ciekawe jakiego vaga ma macher

w b7 komunikacja idzie po CANie a w b6 i innych starszych trupach po linii K więc poprostu ma chyba stary sprzęcior

podłącz VCDS i napewno się połączysz bo jakby padł moduł to by nawet nie zapiszczał przy włączeniu wstecznego

Opublikowano
  • Autor

właśnie wydawało mi się, mało prawdopodobne, że cały PDC padł, skoro przy włączeniu jest ten dłuższy dźwięk i kontrolka miga ( mam przód i tył PDC). Myślę również, iż trochę mało prawdopodobne, że to któryś z czujników, przez to, ze w zależności od humoru raz działał raz nie ( jak by czujnik padł to na logikę nie może działać i nie działać) Któryś z użytkowników napisał, że miał podobne objawy i mu głośniczek siadł.

To jest takie gdybanie bez połączenia z Vagiem. Nic trzeba poszukać innego mechanika, chociaż ten ma niby opinie jednego z lepszych w okolicy, no ale może w elektryce tak nie siedzi:)

Dzięki antonio za pomoc:wink: