Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż radia Symphony II w B5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przez pomyłkę a raczej swoja nie wiedzę kupiłem radio Symphony II, gdy już przyszło okazało się że nie będzie pasować bo:

- jest za wysokie

- jest wąskie

wygląda to tak

DSC00296.jpg

<br /><br />

nie chciało mi się też bawić w zwracanie radia więc postanowiłem że coś wymyślę i tak:

- najpierw musiałem pozbyć się listewki chrom z radia (jest u dołu)

DSC00289.jpg

<br /><br />

i obciąć plastik który ją trzymał, następnie zeszlifować nierówności

DSC00290.jpg

<br /><br />

- jednak radio po tej operacji wciąż jest za wysokie więc wziąłem się za górną ramkę konsoli

DSC00291.jpg

<br /><br />

z tyłu ramki usuwamy dolne zaczepy ale tylko dolne !!!

DSC00292.jpg

<br /><br />

i wycinamy kawałeczek plastiku który przeszkadza w umieszczeniu radia jest to około 2 mm. Po tej operacji ramka wygląda tak

DSC00293.jpg

<br /><br />

- teraz najgorsze. Zasklepienie bocznych dziur. Wyciąłem z płyty mdf grubości 10 mm paski na boki, jest z tym trochę zabawy, gdyż boki konsoli jak i radia są lekko zaokrąglone i wypukłe więc trzeba bawić się w mozolne szlifowanie. Ja sonie zrobiłem najpierw prowizoryczny szablon z papieru następnie wyciąłem to w płycie i dopasowywałem powoli szlifując mozolnie, oprócz boków trzeba było lekko przy górze z ciąć ten kawałek co wyciąłem, bo radio jest jak by wypukłe.

DSC00288.jpg

<br /><br />

gdy już to miałem wziąłem folię czarną do klejenia i obkleiłem te kawałki. Folia kupiona na allegro, jest tego pełno tam.

DSC00294.jpg

<br /><br />

Jeżeli ktoś będzie to robił to należy wziąć pod uwagę że po obu stronach będą inne te kawałki oraz u każdego spasowanie będzie inne więc jakiegoś ustalonego szablonu do tych kawałków nie ma.

I efekt końcowy taki:

DSC00297.jpg

<br /><br />

Szału nie ma ale może ktoś skorzysta.

Opublikowano

czy symphony II czyta mp3 ?

Opublikowano

Nie :wink:

Opublikowano
  • Autor

Jak kolega pisał nie czyta ale śmiało jeden z kolegów na forum robi emulator zmieniarki pod który podłączasz mp3 i hula. Ja tak właśnie mam.

Opublikowano

ta ramke i te boki obklej foli np. carbon i na pewno bedzie lepiej to wygladac

Opublikowano

Ja bym to zrobil troche inaczej.

DSC00297.jpg

Tak jak zaznaczylem na fotce czerwona linia. Miales to uciac w calosci. bylo by mniej pierd..... i mozna bylo ciac to niemal idealnie. Po tym plastiku ladnie maluje sie zwyklym olowkiem. Mogles wyznaczyc linie i ladnie dociac. Co do tych boczkow to kewstia estetyki. Ja bym tak nie jezdzil za chiny ludowe:kox:

Mozna by wyrezac panel. Troche zywicy, szpachli, spray i nowy panel bylby gotowy

Swoja droga, ciekawe jak by pobawic sie z panelem:

RADIO CD MP3 AUDI CONCERT 2 DIN 8P3 A3 S3 (2883801715) - motoAllegro

AUDI CONCERT III A4 MP3 !! KURIER !! HIT !! (2906125768) - motoAllegro

Opublikowano

inny odcień czerni, szkoda że tak się odróżnia i widać że dokładane, ale pomysł nie najgorszy

Opublikowano

Najwazniejsze, ze właścicielowi się podoba ;) ale pomysł ogólnie dobry .

Opublikowano

Fakt kolor inny. Ale bez problemu mozna pomalowac panel radia w czarny mat, to tego gorne plastiki i nikt nic nie pozna :hi:

Opublikowano

A jak by tak wyrównać na łączeniu i okleić folią np. karbon ?

Opublikowano

Ja bym docial gore tak jak pokazalem. Boki doklejic z tworzywa, wyrownac, pomalowac i bedzie jak ori :hi:

Opublikowano

Górny plastik ten przy awaryjnych zdecydowanie do wyrównania, lepiej będzie wyglądało to bez wycięcia. Poza tym, tak jak chłopaki piszą wyżej - dawaj to w carbon, maluj jakimś sprayem, który zrobi fakturę plastiku na tych bocznych listewkach etc. bo jak na razie, to kompletnie nie wygląda. A szkoda, bo rezanie naprawdę bardzo, bardzo fajne. Sam mam u siebie tak wyrezane w przedlifcie NaviPlus, z tym, że u mnie radio jest szersze i nie ma żadnych dosztukowanych listewek.