Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Żółta kontrolka i brak błędów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy, po odpaleniu auta zapaliła mi się żółta kontrolka z symbolem samochodu i klucza. Po trzecim odpaleniu auta już nie świeci. Na vagu nie wyskoczyły błędy. Olać czy jechać na warsztat ?

Opublikowano

Jeśli silnik nie gaśnie po jednej sekundzie od uruchomienia to olać to zwłaszcza, że ECU nie zapisał błędu. Zacznij jednak studiować info na forach o problemach z immobiliserem na wszelki wypadek.

Opublikowano
  • Autor

Immobilaiser mam już dwa lata wyłączony. Silnik nie gaśnie sam. Rydułtowy, tam to rezali. Co czynić mam ?

Opublikowano

Vag nie pluje żadnym błędem immo ani w sterowniku silnika ani w sterowniku zegarów bo nie wiem czy odczytywałeś błędy z pełnego skanu, obydwu sterowników czy tylko ze sterownika silnika ? Jak kontrolka będzie Cię denerwować często to warto byłoby aby Ci z Rydułtów postarali się poprawić to co robili.

Opublikowano
  • Autor

Teraz jest ok. Zapaliła się tylko raz. Tylko dlaczego po tak długim czasie ? Sprawdzę jeszcze raz na vagu. Mam takie coś jak Polski Vag 2.5 i z klimą mi się nie łączy. Raz mi się udało a teraz już nie. Często zrywa połączenia. Pewnie dlatego że to na XP a nie Win7

Opublikowano

Może na wszelki wypadek podjedź jednak do fachowca, żeby ci to sprawdził i określił czy to coś poważnego czy nie. Będziesz kiedyś gdzieś na jakimś dalszym wyjeździe i wtedy może być nerwowo jak zaczną się problemy z odpalaniem itp.

Opublikowano
  • Autor

W immo wyskoczył błąd

1176 Klucz

Sygnał za mały błąd sporadyczny

Skasowałem i jest ok. Czemu są jakieś błędy skoro immo jest wyłączone ?

Opublikowano

To pytanie do fachowców, którzy to wyłączali. Dziś również w pracy miałem ciekawy objaw. Odnaleziono skradzionego Passata B5. Wypruta wkładka stacyjki i zamka drzwi kierowcy. Oczywiście przy użyciu śrubokręta kontrolka immo aktywna (pętla immo leżała na podłodze ale mimo wpięcia w nią wtyczki kontrolka immo nadal aktywna ale po odpaleniu na śrubokręt silnik nie gasł więc immo wyłączone i właściciel szczęśliwy, że nie musiał wzywać lawety.