Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Odświeżanie tunelu środkowego

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ponieważ miałem już mocno zniszczony "blat" dookoła drążka skrzyni biegów postanowiłem go odnowić :)

Cały jest pokryty gumą ochronną, która dobrze schodzi przy użyciu benzyny ekstrakcyjnej (ZDJ1)

P1060243.jpg

Ważne aby dokładnie zebrać całą gumę, ponieważ środek, którym odnawia się tą powierzchnię później uwydatnia każdą niedokładność !!

Nie wolno tego również czyścić ostrymi narzędziami aby nie powstawały rysy, inna sprawa gdy już takowe istnieją wówczas trzeba je "zaszpachlować"

Ok jak już powierzchnia jest oczyszczona i odtłuszczona można nakładać specyfik, ja do tego użyłem gumy w spray'u Wurth

238_p1060245_tn.jpg

Nakładamy cieniutką warstwę ok 5 razy, nie wdychamy zbyt intensywnie specyfiku bo jest niezły odjazd :D !!

Oto efekt końcowy :

P1060248.jpg

Uwagi mile widziane.

Pozdrawiam

Mushu

Opublikowano

fajny efekt ciekawe jak z trwaloscia? jak i czym zdrapales ta gume? ile kosztowala puszka?

Opublikowano

:shock3: przeciez ta guma kosztuje ponad 100zl za puche

Juz wole oklejanie :hi:

Opublikowano
  • Autor

Cześć

Ekstrakcyjna na szmatkę i trzemy :) w ten sposób sobie ładnie zeszła stara warstwa, drapać nie polecam bo rysy nie zginą pod tą gumą będzie je widać. Mnie ta puszka kosztowała chyba niecałe 20 zł !!

Kupowałem na allegro od jakieś kobitki z ciekawości dziś do niej napisałem czy ma jeszcze taką dostępną :D

Co do trwałości to pewnie jak orginał jak czymś ostrym się przejedzie to rysa będzie, choć zastosowanie tej gumy jest ochronne przed otarciami, i tego typu uszkodzeniami.

Opublikowano

Ja to zrobilem struktura do plastiku firmy boll,puszka okolo 30zl i nic nie zdrapywalem starej struktury a wszystko ladnie pokrylo i juz pol roku trzyma sie i nic wiec polecam