Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Nie odpala rano, nie kręci rozrusznik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Tak jak w temacie. Rano po przekreceniu kluczyka w stacyjce nie odzywa się rozrusznik. Po kilku lub kilkunastu sekundach zaskakuje rozrusznik i auto odpala normalnie. Później też już odpala normalnie. Wiem że trzeba podpiac vaga ale jaka może być przyczyna tego dziwnego zachowania?

wysłane z Commodore 64

Opublikowano
Witam!

Tak jak w temacie. Rano po przekreceniu kluczyka w stacyjce nie odzywa się rozrusznik. Po kilku lub kilkunastu sekundach zaskakuje rozrusznik i auto odpala normalnie. Później też już odpala normalnie. Wiem że trzeba podpiac vaga ale jaka może być przyczyna tego dziwnego zachowania?

wysłane z Commodore 64

Też tak miałem w ibizie sdi aż pewnego czasu wogle nie zakręcił,rozrusznik poszedł do regeneracji,szczotki,bendix,tuleje itd od tamtej pory spokój

Opublikowano
  • Autor

Czyli podpiecie vaga nic nie pokaze?

Jeśli rozrusznik mechanicznie pada?

wysłane z Commodore 64

Opublikowano
Czyli podpiecie vaga nic nie pokaze?

Jeśli rozrusznik mechanicznie pada?

wysłane z Commodore 64

W ibizie mi nic nie pokazywał,jak mi zrobili rozrusznik to jest gitara :wink: nie ma już tego opóżnienia że przekręcam kluczyk a po 3sek kręci....

Opublikowano

Tutaj to ci vag za bardzo dużo nie powie, chyba że jest to wina przekaźnika styku roboczego ale bardziej podejrzewał bym problem rozrusznika a bardziej szczotkotrzymacza, musisz się do niego dostać i sprawdzić jak wygląda.

Opublikowano

Jak nie zakręci to puknij w rozrusznik delikatnie drewnianym kołkiem. Czasami trzeba działać jak z ruskim telewizorem :decayed:

No chyba że to kostka w stacyjce ale raczej będzie to rozrusznik:wink:

Opublikowano
Jak nie zakręci to puknij w rozrusznik delikatnie drewnianym kołkiem. Czasami trzeba działać jak z ruskim telewizorem :decayed:

Kiedyś mialem vw jetta mk1 pukanie w rozrusznik działało w ibizie już nie:kwasny:

Opublikowano
  • Autor

A jak Ty w bbk chcesz pukac ???

To jest V8

wysłane z Commodore 64

---------- Post dopisany at 20:39 ---------- Poprzedni post napisany at 20:38 ----------

Kiedyś mialem vw jetta mk1 pukanie w rozrusznik działało w ibizie już nie:kwasny:

W tej ibizie miałeś jakieś dźwięki z rozrusznika? Bo tym BBK zupelna cisza i zaskakuje po chwili

wysłane z Commodore 64

Opublikowano

A jak Ty w bbk chcesz pukac ???

To jest V8

wysłane z Commodore 64

---------- Post dopisany at 20:39 ---------- Poprzedni post napisany at 20:38 ----------

W tej ibizie miałeś jakieś dźwięki z rozrusznika? Bo tym BBK zupelna cisza i zaskakuje po chwili

wysłane z Commodore 64

Włączałem zapłon świece się zagrzały potem "rozruch" i po 3sek kręcił a pożniej nie kręcił:grin: po naprawie rozrusznika "pare postów wyżej" było,jest dobrze:wink:

Opublikowano
  • Autor

Świece? Czyli w tdi tak miałeś?

W sumie żadna różnica jeśli chodzi o rozrusznik . . .

wysłane z Commodore 64

Opublikowano
Świece? Czyli w tdi tak miałeś?

W sumie żadna różnica jeśli chodzi o rozrusznik . . .

wysłane z Commodore 64

Tak świece żarowe w SDI "pisałem pare postów wyżej":grin:moja małżonka takim śmiga:wink: