Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Błedy z adresu 03 ABS/ESP

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Po użyciu Vag-a wyświetliły mi się błędy z adresu 03 ABS/ESP

00532-Supply voltage B+

07-10 Signal to Low-intermittent

00526 Breke Light Switch F

36-10 Open Circuit Intermittent

Możecie wskazać co jest do wymiany? Ile kosztuje?

Opublikowano

a wujka google to nie ma ??? :facepalm:

00526 - czujnik stopu

00532 -za niskie ładowanie

Opublikowano

Pierwszy błąd to sprawdź sobie akumulator może wystarczy go podładować, jak też prąd ładowania- możliwe też że aku już umiera nie nie trzyma prądu. Natomiast drugi dotyczy czujnika/włacznika świateł przy pedale hamulca - sprawdź czy świecą ci światła hamulca, dla upewnienia się że czujnik jest uszkodzony wejdź w bloki pomiarowe silnika grupa 06 i zobacz czy wartości jedynkowe zmieniają się na 0 jak pedał jest nie wciśnięty jeśli wartości się nie zmieniają to czujnik do wymiany-koszt w granicach 50zł.

Opublikowano
Pierwszy błąd to sprawdź sobie akumulator może wystarczy go podładować, jak też prąd ładowania- możliwe też że aku już umiera nie nie trzyma prądu. Natomiast drugi dotyczy czujnika/włacznika świateł przy pedale hamulca - sprawdź czy świecą ci światła hamulca, dla upewnienia się że czujnik jest uszkodzony wejdź w bloki pomiarowe silnika grupa 06 i zobacz czy wartości jedynkowe zmieniają się na 0 jak pedał jest nie wciśnięty jeśli wartości się nie zmieniają to czujnik do wymiany-koszt w granicach 50zł.

Sprawdzałem vagiem tę grupę 06 i u mnie wartości 0 0 0 przy nie wciśniętym pedale hamulca zmieniły się na 0 1 1 po wciśnięciu pedała. Pytanie czy ta pierwsza pozycja także powinna się zmienić z 0 na 1 czy nie? Jeśli tak to co oznacza brak tej zmiany?

Opublikowano

Pierwsza cyfra odnosi się do pedału sprzegła czyli z tego wynika że czujnik przy pedale hamulca dobrze wskazuje, a próbowałeś skasować błąd?

Opublikowano

W grupie 03 wyskoczył mi taki błąd, ale czy on ma związek z pedałem hamulca? Chyba nie bardzo, choć pewien na 100% nie jestem:mysli: Tak w ogóle to podczas skanowania on mi się raz pojawia potem kilka razy się nie pojawia potem znowu się pojawi itd.

18258 - Powertrain Data Bus: Missing Message from ECU

P1850 - 35-10 - - - Intermittent

Opublikowano

Ten bład coś wskazuje na problemy z komunikacją sterownika - może gdzieś nie zawsze jest styk i stąd go czasami wyrzuca,rozumię że reszta błędów już usunięta i nie wraca.

Opublikowano

Dokładnie.