Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jak sprawdzić poziom zapełnienia filtra DPF w Audi A4 B7 1.9TDI?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam czy można sprawdzić vagiem w jakim stopiu przypchany jest filtr dpf w której jest to grupie..

Opublikowano

Engine kanał 68 i 75 . Jedno to stopień stopień zanieczyszczenia a drugi to zapchanie sądzą poszukaj na forum wszystko jest opisane.

Opublikowano
  • Autor

tak wielkie dzięki tylko że nie mogę tego znależć mam vaga 11.11.5 w ang wersji pomocy

Opublikowano

Jutro odpale vaga i podam ci dokładnie. Tak na szybko z głowy engine wchodzisz w meal blocks wpisujesz kanał 68 i masz.

Opublikowano
  • Autor

przed sekunda sprawdzilem u mnie tak jak opisujesz sa puste pola w grupie 68 meas.blocks proszę sprawdz jutro jak to jest u Ciebie dzięki

Opublikowano

zasadniczo można to zrobić vag-com'em lub vcds'em + kabel. Zapinasz się kompem i w module Engine należy wybrać Bloki pomiarowe i wpisać numer grupy 075 + Go! (VCDS). Na trzeciej pozycji jest podany w procentach spadek przepustowości filtra DPF. Poniżej opis reszty pól grupy 075

MVB 075.1: Exhaust Gas Temperature before Turbo Charger

MVB 075.2: Exhaust Gas Temperature before Particle Filter

MVB 075.3: Particle Filter Load

MVB 075.4: Exhaust Gas Temperature after Particle Filter

Opublikowano
  • Autor

ale jaja u mnie tak jak opisujesz nie ma absolutnie nic pusto czyżby nie było filtra dpf jak mogę to sprawdzić silnik 1.9 brb

Opublikowano

jak nie ma dpf'a to tylko się cieszyc :decayed: może jest wycięty i usunięty programowo ...?

Opublikowano
  • Autor

zgadza się ale raczej wątpię żeby ktoś w uk wicinał filter pucha za turbo jest poza tym w pl podłączali pod kompa i powiedzieli że filtr jest i to czyściutki programem sprawdzam swoim nie ma ? ???

Opublikowano

Skoro byłeś u mechanika i podpisał pod kompa i stwierdził że jest dpf to jest . Wynikało by z tego co piszesz że twój kabelek po prostu nie daje rady.

Opublikowano
  • Autor

z mechanikami jest różnie radzę uważać wmawiał mi że jest filter a go faktycznie nie ma jest tylko przygotowany do filtra dpf z kodem 7GN także mój programik jest jak najbardziej poprawny .

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Jak ktoś usunął z obsługi w sterowniku DPF to można się spodziewać zupełnie przypadkowych danych które mają pokazywać jak gdyby filtr był zamontowany, brak dostępu do danych lub stałe wartości niezmienne w czasie.