Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Utwardenie zawieszenia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam. mam zawieszenie 1BA z tyłu 1BE z przodu i strasznie mi buja tyłem na wybojach(amortyzatory ok 65% monroe reflex). Chciałbym trochę utwardzić tył. Nie znam sie na tym dlatego pytanie. czy opłaca sie (czy pomoże) kupic amortyzatory np takie Audi a4 8e0 b6 b7 amortyzator tył tylny s-line (2888275339) - motoAllegro i zostawić sprężyny czy kupić same sprężyny 1BE a amortyzatory zostawić. Tylko boje sie zeby auto nie było wyższe. może nawet siąść niżej. Jakie by musiały miec kolory kropek?. Myślałem również o eibachach takich:

Sportowe zawieszenie AUDI A4 B6 AVANT - Auto Moto Częsci Samochodowe Akcesoria - Gumtree Opolskie

one były założone do avanta a według oznaczeń i katalogu eibach sa one do sedana. czy moze one beda pasować do mojego auta zamiast bawić sie w dobieranie sprezyn s-line??

moje dane

Zdjcie0192.jpg | | Fotki, Zdjcia, Obrazki Fotosik.pl

20120531010.jpg | | Fotki, Zdjcia, Obrazki Fotosik.pl

20120608022.jpg | | Fotki, Zdjcia, Obrazki Fotosik.pl

Opublikowano

Wymiana sprężyn na 1BE powinna załatwić sprawę, a swoją drogą to kto tak wymyślił żeby wpakować inne springi na przód a inne na tył?:facepalm:

Opublikowano
  • Autor

takiego juz kupilem. jakie by musiały miec kropki sprezyny

Opublikowano
  • Autor

ja wiem tylko nie za bardzo rozumiem czytałem to kilka razy i dalej nie wiem jakie sprezyny mam kupic. Mi trzeba łopata:)

---------- Post dopisany at 17:17 ---------- Poprzedni post napisany at 17:04 ----------

czy te sprezyny beda ok?

AUDI A4 B6 AVANT KOMBI SPREZYNA ZAWIESZENIA TYL (2863011979) - motoAllegro

Opublikowano

Musisz poszukać jaki odpowiednik ma oznaczenie kolorami, na bank było gdzieś pisane bo sam kiedyś z tego korzystałem,jakbyś potrzebował amortyzatory to mam kpl używek do avanta:wink:

Opublikowano
  • Autor

Po 3 dniach poszukiwań znalazłem ta tabele i według niej springi tył 1BE/1BV przy klasie 9 maja kolory niebieski różowy różowy i teraz gdybym kupił takie to czy amortyzatory czy sprężyny nadają twardość zawieszeniu? bo z tego co czytam sprężyny obniżają a amory utwardzają. Chyba ze się mylę:)

---------- Post dopisany 12-01-2013 at 16:26 ---------- Poprzedni post napisany 10-01-2013 at 18:25 ----------

nikt nic nie wie:)

Opublikowano

Ja bylem na sprawdzeniu amorów, także miałem 65 % po zdemontowaniu amorów okazało się że kupa złomu tylko bujała się z tyłu.

Objawy takie same bujanie z tyłu to wymiana amorków najlepiej. Bo jeden u mnie już poleciał a drugi na samym wykończeniu był po demontażu springów.

Opublikowano
  • Autor

Mozliwe ze tak bedzie. A jak bym kupił używki amory s-line do sprężyn 1BA to nic sie nie stanie?

Opublikowano

Raczej nie powinno sie nic stać.

Opublikowano
  • Autor

a siadzie niżej albo coś?

Opublikowano

nie siądzie,musiał bys spręzyny zmienić

Opublikowano
  • Autor

te amory s-line są twardsze od zwykłych?do 1BV są inne a do 1BE są inne?

Opublikowano

mają inny skok, do 1BE i 1BV są inne amory

Opublikowano
  • Autor

skoro maja inny skok pewnie mniejszy to przy zwykłej sprężynie nie będą dobijały do końca?

Opublikowano

tak,ale mogą szybciej się zużyć bo będą pracowały w małym zakresie

Opublikowano
  • Autor

czyli lepiej poszukać całego kompletu 1BE

Opublikowano

Na to wychodzi :wink:

Tapnięte z SGS III

Opublikowano
czyli lepiej poszukać całego kompletu 1BE

myślę że tak,teraz można już w przyzwoitych pieniądzach znaleźć taki komplet