Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

2.0 TDI BLB + CAHA + Proram czy robić korekte

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witajcie.

Panowie mam B7 2.0 TDI do tego siedzi turbawka CAHA + program. dodam że program był jeszcze robiony na seryjnej turbawce nastepnie została wymieniona turbinka na CAHA , wykres jaki wkleiłem jest po programie na seryjnej turbinie, pytanie moje :

- czy po zmianie samej turbiny na CAHA ta charakterystyka bez korekty mogła sie nieznacznie zmienić jeżeli tak to w którą strone i czy ponowne strojenie jest konieczne, moim zdaniem troche zbyt mocno z początku wywindowany i mógłby byc bardziej łagodny ten wykres a czy wyżyłowany.....?

zdjęcie robione telefonem niestety :kwasny: dodam że jeździ sie bardzo dobrze aczkolwiek według mnie troche za dużo pali,( do tej pory jeździłem serią B5,B6,B7 więc coś tam przerobiłem w tym temacie :wink:)

ed12658b247f0f8cgen.jpg

Opublikowano

silnik blb wg googli ma 140ps

zalozyles T od silnika 170konnego... takie turbo jest pewnie ciut wieksze wiec auto bedzie palilo jakas czesc littra wiecej z tym, ze watpie bys byl to w stanie specjalnie zauwazyc

Auto jezdzi.... wec pozostaje zrobic loga pracu turbawki i sprawdzic czy nie ma jakis nedoladowan czy przeladowan

JEzeli tak jest to korekta jest wskazana (aobo grzebanie przy sztandze itp - ale chyba czysciej zmienic mapke czy dwie)

Jezeli przy czipie jakims waskim gardlem byla kiedys T a teraz masz wieksza to rodzi sie pytanie czy teraz nie mozna wiecej "wycisnac"

Silnik 2.0TDI CR 143ps + turbo od CAHA + czip = over 200ps przy odrobinie szczescia... moze w PDkach tez rodza sie nowe mozliwosci?

Pozdrawiam,

Przemek

Opublikowano
  • Autor

po korekcie właśnie mam taka cichą nadzieje ze można ciut więcej wycisnąć bo większa T daje większe możliwości

Opublikowano

w vtechu robiles?:decayed:

Opublikowano
  • Autor

wiem wiem ze zaraz szydera poleci :wink: ale nie ja robiłem a poprzedni właścicel więc nie miałem na to wpływu i teraz sie zastanawiam gdzie robić korekte i myśle ze skoro juz dłubali coś tam to niech poprawki też Oni robią , w sumie to osobiście nie moge złego słowa powiedzieć.

Opublikowano

jedz gdzies gdzie umieja to robic,masz compoty blisko,mastersa,dynosoft

Opublikowano
  • Autor

jest jeszcze TTC w Krakowie

Opublikowano
w vtechu robiles?:decayed:

To samo wlasnie miałem pytac:grin:

jedz na korekte do kogos ogarnietego bo szkoda nie wykorzystać potencjału turbo

Opublikowano

Witam

Miałem bardzo podobno sytuację do Twojej z tym, że u mnie zamiast turba CAHA poszła turbina BRD po tym jak turbo BLB padło. Z BLB miałem zrobiony program 170km 400 nm. Po wymianie turba na BRD jeździłem ok. roku czasu zanim zebrałem się do P. Witka a w między czasie wywaliłem prawy IC i włożyłem centralny od 3.0 TDI. Po pierwszej próbie u Witka na hamowni oczywiście ze starym programem 170km 400nm wyszło 186km 415nm.

Finalnie sprawa zakończyła się takim efektem

http://a4-klub.pl/wykresy-modyfikacjach-projekty-modyfikowanych-aut-119/a4-b7-2-0-tdi-blb-220hp-236994/

Opublikowano
  • Autor

bardzo ładny wynik jak ta BRD , zastanawiam sie czy u mnie po zmianie samej turbiny mogło sie coś zmienić na plus ? chyba pojade sie zhamować będe wszystko wiedział.

Opublikowano

boseronek, teraz nawet przed korektą możesz mieć pod 200ps. Zbierz 4 litery i się umów na hamownię. Będziesz wiedział co tam obecnie drzemie, a później zrób korektę softu. Nie zwlekaj bo efekt końcowy może być :banan::banan:

Opublikowano
  • Autor

podaj mi adres tej hamowni na której bylismy bo nie pamiętam jak tam sie jedzie :wink:

Opublikowano

Auto Serwis | Termanowscy

U góry masz Kontakt i adres. Widzę że się podnieśli z 100 na 120zł :naughty:. Boseron kolega który robi pomiary Cię pozna, a jak nie to mu nas przypomnij i zrobi na pewno za 100 :wink:. Jak będziesz po to wklejaj wynik :kox:

Opublikowano
  • Autor

oki

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

ogarnąłeś hamownie?

Opublikowano
  • Autor

nie mam czasu :kwasny: zrobie dam znać wkleje wykres