Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Niepokojące stukanie przy odpalaniu - co to może być ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jesli to ten sam stukot to moga byc szklanki, ale nadaja sie do wymiany (im szybciej tym lepiej )

Opublikowano
  • Autor

a mniej wiecej jaki koszt wchodzi w gre ? ile trzeba kaski przygotować jesli by to było to o czym piszesz?

Opublikowano

Koszt jednej sztuki w ASO to 113zł 97gr, ale możesz spokojnie w zwykłym sklepie motoryzacyjnym kupić. Będziesz potrzebował 8 szt. Numer OE to : 038 109 309C.

Opublikowano
  • Autor

to 8 razy takie cusik to troszkęgrosza wyjdzie :kwasny:

Opublikowano

Uderz to Marcina z forum, nick dzik, on Ci to wyceni. Ja brałem od niego szklanki w zeszłym tygodniu do AHFa 1,9 tdi. Wyszły po 17pln za szt, firmy INA. Myślę, że do pompowtrysków nie będzie jakoś strasznie drożej.

Opublikowano
  • Autor

dzięki za podpowiedź , jutro postaram się jeszcze dla pewności umieścić filmik jak brachol przyjedzie w końcu wozem

---------- Post dopisany 17-01-2013 at 19:00 ---------- Poprzedni post napisany 15-01-2013 at 23:21 ----------

na filmiku nie słychać tego o co pytałem , wiec trzeba cosik wymyśleć , albo musze lepszy sprzet do nagrywania złapać

Opublikowano

albo skocz do jakiegos w miare ogarnietego mechanika niech poslucha

szklanki stukaja w charakterystyczny sposob wiec nie jest to trudna usterka do zdiagnozowania

a jak mowisz ze stukaja nawet na cieplym silniku to w kazdej chwili auto moze ci stanac i koszty wzrosna bo procz szklanek bedzie trzeba wymienic np krzywke albo inne czesci

tak wiec nie zwlekaj bo czas nie jest twoim sprzymiezencem (ja tak czekalem jak mialem octavie i naprawa zamiast bodajze 1100 wyniosla ok 2000zl)

pozdrawiam i powodzenia

Opublikowano

Jeżeli nie przeszkadza Tobie że przez jakąś chwile stukają to śmigaj tak i nie zwracaj uwagi nic tam się nie stanie. A jeżeli jednak mocno dręczy to kup komplet szklanek na allegro INY wymień i po kłopocie ale robocizna też dojdzie nie taka mała aha i najlepiej kupować takie jakie montują od nowego czyli po np etce bo inne mogą być cięższe i będą pasować ale będą też stukać i tak.

Opublikowano

duchu przeczytaj od poczatku temat

koledze stuka nawet gdy silnik cieply, wiec nie wprowadzaj kolegi w blad zeby dalej smigal bo daleko nie ujedzie

pzdr

Opublikowano
  • Autor

no dzieki serdeczne za rady , a czy da rade jeszcze ogarnac coś vagiem? pytam ponieważ własnie dostałem od siemiana i bede mógł w końcu sam cos podziałać , bo wszedzie gdzie byłem to nikt nic po vagowaniu nie był w stanie powiedzieć , chyba ze jakies kijowe sprzety mieli ??

gdzie można sprawdzić te szklanki i co powinienem zrobić? dzieki z góry

Opublikowano

rob jak uwazasz wyrobione szklanki slychac i kazdy w miare ogarniety mechanik to wykryje

zamiast pisac juz dawno powiniennes byc u mechanika, ale to twoje auto i twoja decyzja tylko nie pisz potem ze auto nie chce zapalic.